Кметът инж.Иван Тотев, районни кметове и пловдивски спортисти от ВК "Марица" и баскетболният "Академик Бултекс" засадиха дръвчета в парк „Лаута“, предаде репортер на Glas.bg. През последните години паркът бе разширен с над 65 декара. Мястото на залесяването е до блок 258 в район „Тракия“.

"Вече имаме за 4 години нови 2000 дръвчета. Пловдив е с много добра зелена система. Освен това имаме и кампании за попълване на зелената система из града.Оттук нататък ще имаме още разширение на парка в южна посока, но не с тези темпове. Вече имаме готовност за залесителна кампания на запад от Гребния канал. По всяка вероятност там ще започнем догодина. Тези залесявания са част от борбата за чист въздух в Пловдив. Миене на улиците, озеленяване и залесесяване - това са част от мерките", уточни градоначалникът.

По отношение на изборните резултати кметът отказа коментар.

"Имаме и поливна система тук, но почвата е глинеста и иска повече поливане. Имаме идея за пешеходна пътека между А-12 и А-10. Алеята ще има осветление и ще е с паветата от ремонта на бул. "Васил Априлов"", коментира районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров.

"Вчера и днес общият брой на засадените бряст и чинар е 50 фиданки. До момента те са 110, а до събота ще станат 180", допълниха от "Паркове и градини".