Два милиона лева ще бъдат дадени на общинската болница "Св. Мина", за да се покрият старите задължения към нейните доставчици. Това съобщи вчера заместник-кметът Розалин Петков, като уточни, че в момента се прави списък на фирмите, снабдяващи здравното заведение с лекарства и консумативи, на които то не е платило договорените средства. 

Персоналът на болницата също ще получи заплатите, които са забавени, увери Петков. Сумите ще се преведат, след като Общинският съвет гласува поредната финансова инжекция за МБАЛ "Св. Мина". Преди няколко дни от "Подкрепа" алармираха, че на работещите не са наброени заплатите за ноември и декември м.г., както и допълнителни възнаграждения за положения от тях нощен труд. 

Според данните на зам.-кмета на бившата Първа градска болница вече са дадени от местния бюджет близо 2,5 млн. лева. С решение на Общинския съвет тя трябва да се влее в МБАЛ "Св. Пантелеймон", но преструктурирането още не е станало факт, защото по настояване на съветници се прави одит. Д-р Лилия Учкунова от Патриотичния фронт беше поискала да се извади на бял свят финансовото състояние на закъсалата МБАЛ "Св. Мина", за да се знае дали има смисъл от сливане на двете здравни заведения.