Страшни безумия поиска община Пловдив от Локомотив свързани с бъдещата концесия на спортният комплекс в парк Лаута, научи PlovdivDerby.com. Въпреки че на общински съвет бе гласувано спортният комплекс да се отдаде на концесия, а той включва точно 96 892 кв.м. днес в Локомотив Пловдив са получили много странно писмо с безумни искания от страна на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски.

 

В писмото си до футболния клуб Кацарски заявява, че общината има сключени договори за отдаване под наем на волейболната зала, тенис кортовете, лекоатлетическата зала и залите на втория етаж на стадиона. Кацарски е изискал от Локомотив Пловдив да представи преработен проект, който изключва гореизброените зали и помещения. Или с думи прости Локомотив Пловдив да поиска концесия на чашата на стадиона, както и само на първия ежат от централната трибуна. Не е ясно, как по този начин от Локомотив Пловдив ще изградят стадион отговарящ на европейските изисквания категория 4, след като няма да разполагат с целия комплекс, дори няма да са концесионери на целия стадион. Кацарски е поискал от Локо Пд нова скица, която да изключва въпросните обекти. В предварителните разговори между него и ръководството на Локо Пд е било уточнено, че клуба ще получи тези обекти и ще може да ги отдаде от свое име под наем на спортните клубове, които ги ползват.

„Имам чувството, че Общината не харесват или мен лично или Локомотив Пловдив. Не мога да разбера“, коментира пред PlovdivDerby.com въпросното писмо собственикът на черно-белите Христо Крушарски!

Ето, какво гласува преди време ОС за отдаване на концесия:

Ето и какво е поискал днес от Локо Пд зам.-кмета Кацарски:

Оставяме на всеки един от вас сам да прецени, може ли да се предложи и да се изпълни подобна концесия. Отворени сме към представителите на община Пловдив, като във всеки един момент ще им дадем думата, за да защитят горепоказаното писмо и да се аргументират за съдържанието му.