Слави Трифонов и екипът му направиха пресконференция по повод свалянето на вчерашното му предаване от ефира на бТВ.

Слави заяви:

„Не става дума за нещо различно, освен за това, което се случва на мен и моите колеги вече много години. Правили сем различни предавания…и периодично се случва нещо подобно.

Въпреки че в този формат, вече 17 години произвеждаме с нашите партньори тв предаване, за пръв път се случва нещо подобно и затова смятам, че е важно  да идентифицираме състоянието на това действие, а то е цензура.“.

Слави  обясни още, че такова нещо се случва за 1 път, че той и екипът са спазвали законите на страната (Конституцията) и договора си.

„В снощното предаване не е имало нищо различно , след изчитането на писмото, имаше изпълнение на химна от зрителите, които присъстваха на нашия коцерт в Лондон.“

И продължи: „За да съм точен: имаше изчитане на писмото от диктор, не от моя глас, а от гласът на диктор, с който работим зедно,  с писмото сте запознати, защото то излезе в интернет, нищо по-разлино, мой анонс към диктора,  писмото, след това веднага залепено за него химнът, който се пее от 15 000 души,  след това казвам, че сега ще видите актьорската вечер. Това е предаването, в него няма нищо друго.  Целият казус е свързан с изчитането на писмото. Защо? – не мога аз да  ви отговоря на този свъпрос.

Предаването беше спряно с едно писмо от бТВ към мен, което е по-скоро информативно, и след това предаването беше спряно. Това е цензура, защото аз   не нарушавам с изчитането на това писмо никакъв закон.“

Слави допълни още, че е долно и неморално е да се замете под килима резултатът от този референдум. Обеща, че  подготвя предаване и тази вечер, в което също смята да се изчете писмото и, че ако то бъде излъчено, работата му ще продължи, както и досега…

На въпрос – защо в НДК не се продават билети за Шоуто – Слави отговори, че  знае, ще се информира, и със или без публика, той смята тази вечер да направи своето предаване.

Цялата пресконференция, вижте тук: