В интимния живот, както и във всяка друга сфера на човешките отношения, може да възникне неразбиране между партньорите, което да породи обида. Жената се затваря в себе си, сърди се, мъжът негодува, резултатът е плачевен. А вместо да мълчим е по-добре да поговорим и да намерим конструктивно решение на проблема.

Не бива да се бърза

В леглото с любимия всяка жена иска да изпита най-великолепния оргазъм. Но често се случва така, че когато тя е на път да го преживее, нейният партньор вече го е достигнал. Той се усмихва доволен от себе си и от собственото си блаженство! А в това време партньорката му разстроена хапе устни, крие сълзите си - това не се случва за първи път. Как да му каже какво чувства - той е така щастлив...

А по-добре е...

Не мълчете, не трупайте напрежение, а обяснете на любимия, че досега той е получавал само 10% от сексуалното удоволствие, а много други получават почти 100%. И ако той не бърза толкова и ви отдели повече внимание, също може да достигне до това удоволствие като бонус за “усилието”. Той непременно ще се хване на тази въдица! А вашите думи са чиста истина. Възможна е и друга развръзка - вашият любим ще ви разбере и ще се научи да контролира “процеса”.

Нима вече спиш, скъпи

След секс с желания мъж на жената й е безкрайно приятно да се гушне в обятията му, да слуша неговите признания в любов. Тази фаза за партньорката е толкова важна, колкото и самият сексуален акт. Но любимият вече се е обърнал на другата страна и спи. Е как да не се усъмниш, че той те обича?

Кажете му...

Мъжете са устроени по-различно от нас и ако любимият заспи след секс, не означава, че не ви обича. За него това е “физиологично”. Поговорете откровено с него. Кажете му, че се води от своите инстинкти и не помисля, че вие може да чувствате иначе. Възможно е заради вас той да се пребори с тях!

Той го предпочита по-горещо

Всеки мъж мечтае да реализира своите сексуални фантазии. Но това, което според него е естествено и допустимо, може на жената да се стори преминаващо всякакви граници на нормалното. И тя му отказва, защото й се струва, че неговото ужасно предложение разрушава всякаква романтика в отношенията.

Не бъдете консервативна...

Ако той само ви моли, а не ви принуждава, не бива да се възмущавате. Запомнете: под завивката няма неприлични действия. Възпитанието и възприятията за секса са различни. И ако ви плашат неговите желания, кажете, че още не сте готова за смели експерименти, че ви трябва време. Не мълчете, кажете му го! А след това... е напълно възможно сама да се съгласите с някое негово необичайно желание.
Възможно е смелият ескперимент, да ви хареса!

Направи пауза, мили

Интимната близост, дори да е с любимия човек, когато се случва всекидневно и по няколко пъти на ден, може да изтощи жената. Тогава в душата и тялото й се надига протест. Тя започва да подозира партньора си, че не го интересуват нейните чувства, а само сексът.

А ако поговорите...

Може би в разговора ще ви стане ясно, че любимият изпитва сковаващ страх да не ви изгуби. Той е уверен, че само ако постоянно демонстрира сексуално желание и “бойна готовност”, вие няма да търсите другаде секс. Успокойте го и превърнете интимната близост след разговора в малък празник. Той ще го оцени.

Разбери ме от половин дума

Така ви се иска партньорът ви да усеща и разбира настроението и състоянието ви, да предугажда желанията ви, да разчита и най-незабележителните на пръв поглед сигнали, които му изпращате. Но това някак си не се случва...

Хвалете го....

Разкажете му за своето желание, въпреки че той едва ли ще ви разбере. Както вече казахме, мъжете са устроени по-различно от жените. Жалко е, че женската изисканост и тактичност им е непонятна. Може би трябва да формулирате желанията си по-ясно и разбрано. А ако искате той наистина да улавя състоянието ви и по най-незабележимата мимика на лицето, хвалете го, без да жалите суперлативи. Ефектът е гарантиран.

Точно сега ли

Страстните мъже често искат секс в най-неподходящи моменти. Когато любимата готви и е пред печката или пък се е навела в сексапилна поза. А дали го иска жената. Тя толкова старателно е обмисляла менюто, избирала е рецепти... А той изобщо не се интересува от обяда, а тя така се е старала! За нежност и любов е отделила по-късен час - след чаша хубаво вино в спалнята с ароматни свещи и романтично осветление. А той иска секс точно когато се е приготвила за работа. Тя нервно поглежда часовника, а любимият изведнъж започва да съблича дрехите й, да разваля грима и прическата й. Да, той я обича и я желае, но в момента тя има други планове!

Дръжте на своето....

Вие, разбира се, сте права. Изненадата, която той ви е приготвил е приятна, но не бива да пречи на работата ви. Затова, когато се приберете вечерта, му разкажете, че сте закъсняла за работа, че колегите ви са се интересували защо блузата ви е смачкана. Той може би ще се замисли над думите ви. А ако настоява да получава секс, когато той поиска, му кажете, че трябва сам да изкарва пари за двама и да се погрижи за вечерята.