Южното платно на бул. "Санкт Петербург" се затваря от днес за ремонт в участъка от ул. "Лев Толстой"  и  кръстовището с бул. "Освобождение" до хотел SPS, предупредиха от община Пловдив. Движението покрай "Лаута"  се спира за един месец, до 30 април. Трафикът от центъра за "Тракия" се отбива по обходните маршрути - Цариградско и Асеновградско шосета.

Автобусните линии № 9, 18, 24, 29 и 44 ще обикалят по Цариградско шосе и бул. "Освобождение". От "Тракия" към центъра няма промени. Ремонтът е възложен на фирма "Драгиев и ко" и се очаква да приключи по-бързо, ако времето позволява. Строителите имат задачата да махнат износения асфалт, да подсилят основата на пътя, където се налага, и да положат нова настилка. Двете кръстовища - с ул. "Лев Толстой" и кръговото на SPS - също ще бъдат преасфалтирани, каза управителят на фирмата инж. Цанко Драгиев.  

Според първоначалните планове на община Пловдив ремонтът трябваше да започне в средата на март и да продължи месец и половина. От администрацията обаче прецениха, че е неуместно да се създава хаос в движението преди изборите, още повече че и по бул. "Санкт Петербург" се превозваха бюлетините след вота вчера. Затова отложиха затварянето на възловата отсечка за днес.