4 агенции: Бойко бие Корнелия с между 2 и 5%, но няма да управлява сам! Търси се коалиционен партньор! Глобиха 3 медии

4 агенции: Бойко бие Корнелия с между 2 и 5%, но няма да управлява сам! Търси се коалиционен партньор! Глобиха 3 медии

Бойко Борисов е на път да спре устрема на Корнелия Нинова и БСП набран по време и след президентските избори! Според последните прогнозни резултати на ГЕРБ води на БСП!

Ето ги и тях:

Ето горещите резултати от екзит половете към този час:

ГЕРБ - 31,6%

БСП - 29%

Обединени патриоти - 9%

ДПС - 8,5%

ВОЛЯ - 4%

Под чертата:

Реформаторски блок - 3,7%

Нова република 3,5%

ДОСТ - 2,8%

"Да, България" - 2,8%

АБВ-Движение 21 - 2,3%

Към момента избралите да гласуват с "Не подкрепям никого" са 2,2%, а избирателната активност към този час е 47,49%. 

За друга партия, коалиция или независим кандидат са гласували 2,8 на сто.

Допуска се, че ДОСТ може и да мине чертата, след като пристигнат гласовете от Турция. Победата на ГЕРБ изглежда твърда, най-вероятно разликата с БСП ще се увеличава до края на изборния ден.

-------------------

ГЕРБ води с 6-7 мандата пред БСП към 18 ч., сочат изчисления на изборни експерти, цитирани от "Труд". Партията на Бойко Борисов има реален шанс да извоюва 90-92 мандата, а БСП - 84-85. "Обединени патриоти" и ДПС към момента са с изравнени резултати и класират по 25 депутати в 44-ото НС. Партия "Воля" на Веселин Марешки засега печели около 15 места. "РБ-Глас народен" са на прага на бариерата от 4%. Съдбата им зависи от гласовете в чужбина, които ако не се разпилеят между десните формации, ще осигурят място на реформаторите в следващия парламент.

-------------------

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече събира водачите си на листи в централата на политическата партия в София. В сградата влизат водачи на кандидатдепутатски листи и кандидати за депутати.

Сред тях са водачът на листата в Търговище Теменужка Петкова, водачът в София-област Николина Ангелкова, водачът в 24-ти МИР в София и в Силистра Владислав Горанов, както и водачът в 23-ти МИР и Габрово Томислав Дончев.

-------------------

Има предпоставки избирателната активност да надхвърли тази на президентския вот, прогнозираха от ЦИК. Такава тенденция вече се очертава, коментираха от Комисията.

"В ранните часове беше под равнището на предишния вот, но към този момент се скъсява дистанцията в дела на гласувалите граждани", съобщава Дарик, позовавайки се на ЦИК.

Картината изглежда традиционна по отношение на изборните нарушения. Става дума за сигнали за нарушени права на избирателите и агитация.

Проблеми в избирателните секции има в Турция и Германия, където има опашки от желаещи да пуснат бюлетина. "Там капацитетът на секциите не е достатъчен, за да подсигури безпроблемното протичане на изборния ден", коментираха от ЦИК.

Как протича изборният ден у нас и в чужбина?
 
Няма изгледи за проблем с подвижните урни, какъвто имаше на предишния вот, тъй като те са увеличени почти двойно. От началото на изборния ден са извършени около 700 промени на членове в секционните избирателни комисии.

----------------

Три медии са били глобени с актове от 2 до 5000 лева. Това съобщиха от ЦИК във връзка с целодневното обявяване на резултати въпреки забраната на закона. Предполага се, че това са 24 часа, Пик и Блиц.

----------------

Още в деня на изборите вече има един осъден за купуване на гласове. Мъж от плевенско е отнесъл 15 месеца затвор и още тази вечер ще бъде изпратен в плевенския затвор, съобща БНТ. 

За момента има заведени 8 производства за купуване и продаване на гласове, като тарифата вървяла за 30-40 лв, казва прокурор Владимир Николов. 

В Николоп пък е станало сбиване на двама представители от политически партии. 

---------------

Напишете коментар
captcha

Виж още

Двойници, разделени от времето:

Хора откриха своите "близнаци" на картини СНИМКИ

Често си мислим, че двойници имат само близнаците или важните особи, чийто
 Знаете ли, че името Норвегия означава "път към Севера"? А това, че в
Всеки човек има своя собствена гледна точка за комфорта у дома. Някои хора се
На 11 април „мъртвото“ слънчево петно AR2987 изригна. То отдели
Няма да е необходимо осигурените лица да представят документи пред НОИ за
Тежкотоварен камион се обърна на магистралата между София и Пловдив, предаде