Най-големите сайтове в България погазиха закона. Блиц, Пик, 24 часа и още редица големи и авторитетни медии изнасят резултати на първите си страници, като изписват имената на партиите и техните проценти в надпреварата за парламентарни избори.

Ето какво обявиха от Блиц:

Вече 30 години корумпираните социолози лъжат българите с нагласените си прогнози.

По време на прехода босовете на социологическите агенции станаха милионери, защото превърнаха социологията в изборна търговия.
Стана така, че разминаванията в прогнозите на някои от агенциите бяха с повече от 10%.

И какво беше наказанието - вместо социологическите агенции да бъдат закрити, а лицензите им отнети, техните господари играят голф и харчат ограбените пари.

На всичкото отгоре законът забранява на медиите да публикуват междинни резултати. Откъде накъде?!

Няма защо да се съобразяваме с мракобесните разпоредби, които са изцяло в полза на социолозите и да лишаваме българските граждани от правото да получават информация.

БЛИЦ за разлика от социолозите винаги е давал актуални прогнози и ще продължи да го прави. В името на българите!

По тази причина ще оповестяваме междинните резултати на партиите с истинските им имена, а няма да ги завоалираме с маскировъчни одежди!

 

Ето я и позицията на 24 часа:

Членовете на Централната избирателна комисия умуват как да изпратят полиция в "24 часа". "24 часа" реши да каже "не" на лицемерието и информира в реално време читателите си за междинните резултати от изборите. Законът допуска публикуването на данни във фейсбук, но не и от медиите, което на практика обезмисля забраната и насърчава двуличието.

ЦИК установи нарушение, но по време на заседанието стана ясно, че по-късно ще потърси съдействие от началника на СДВР за съставяне на предупредителен протокол на главния редактор на "24 часа".

ЦИК вече глоби "24 часа" за това, че маркировката на платеното съдържание изглеждала малка, въпреки че в закона няма изрично посочен размер. Това се случи, след като "24 часа" публикува критичен материл, че ЦИК не може да осигури машинно гласуване, което може да компрометира изборите.

 

БТА седи с политически банери!

Държавната Българска телеграфна агенция, която получава годишно близо 5 млн. лв. от бюджета, продължава да рекламира две от партиите, които участват в днешните предсрочни парламентарни избори. Видно на интернет-страницата на субсидираната от данъкоплатците агенция стоят рекламни банери. Имената им са заличени от АФЕРА, защото ние няма да им правим реклама!

Очевидно в петък чиновниците от БТА са забравили да свалят банерите или не знаят, че изборната кампания приключи в полунощ на 24-ти март. Е, сигурно сега като ни прочетат, може и да се усетят, ама може и да почакат до понеделник – 09.00 часа, когато започва работната седмица на държавната агенция.

Служебният кабинет на Огнян Дуфалак Герджиков реши, че БТА ще прави и следизборните пресконференции по-късно днес, за което бюджетът плати още 220 000 лв. от НАШИТЕ данъци. Мнозина са забравили, но ние помним, че “вечният” директор на БТА беше назначен именно, когато Дуфалак беше и председател на Народното събрание.

Дали ЦИК или СЕМ ще се усетят, че има нещо нередно, при това на интернет-страницата на държавната БТА или ще заровят човки в пясъка, сами си отговорете!

Аман от хрантутници, които храним всички ние!

 

Вече 30 години корумпираните социолози лъжат българите с нагласените си прогнози. По време на прехода босовете на социологическите агенции станаха милионери, защото превърнаха социологията в изборна търговия. Стана така, че разминаванията в прогнозите на някои от агенциите бяха с повече от 10%. И какво беше наказанието - вместо социологическите агенции да бъдат закрити, а лицензите им отнети, техните господари играят голф и харчат ограбените пари. На всичкото отгоре законът забранява на медиите да публикуват междинни резултати. Откъде накъде?! Няма защо да се съобразяваме с мракобесните разпоредби, които са изцяло в полза на социолозите и да лишаваме българските граждани от правото да получават информация. БЛИЦ за разлика от социолозите винаги е давал актуални прогнози и ще продължи да го прави. В името на българите! По тази причина ще оповестяваме междинните резултати на партиите с истинските им имена, а няма да ги завоалираме с маскировъчни одежди!

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/blits-shche-igrae-s-istinskite-imena-na-khorata-im-pisna-ot-lzhite-na-sotsiolozite-milioneri_news499081.html