Районната избирателна комисия в Пазарджик се е самосезирала за случай на разлепени плакати на кандидат-депутат в близост до избирателни секции в Пазарджик. След проверка те са били отстранени. Има и постъпил сигнал, че автомобили в град Септември се движат с облепени по тях агитационни стикери.

В Пазарджишка област няма констатирани прояви, които да затруднят нормалното провеждане на изборния процес, посочи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Над 600 полицейски служители на ангажирани в охраната на парламентарните избори. Предвидени са екипи за реагиране на сигнали за нередности или престъпления, свързани с избирателните права на гражданите.

Изборният ден в Пловдив и областта започна в спокойна обстановка. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщават от полицията. 

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от 8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.