Първи подробности изплуваха около ареста на брата на Димитър Рачков - Петър. Според информация от ъндърграунд средите в основата на полицейската акция е зловеща война за контрол над дрогата в Слънчев бряг, пише столичен всекидневник.

В ожесточената битка за престъпния бизнес са хора на Димитър Желязков - Митьо Очите и бандата на застреляния наркобос Иван Попов-Костов, категорични са криминалистите. По думите им братът на известния телевизионен водещ бил на страната на аверите на Костов, които през последните месеци се опитвали да завземат територии на Очите. С наближаването на новия летен сезон групировката на Костова опитвала да завладее пазара на Слънчака. Ченгета твърдят, че повечето местни дилъри са отвличани и силово убеждавани да сменят доставчика. След здрав побой на пласьорите е обяснявано, че трябва да си купуват само от тях.

За да набавят стоката, аверите на Петър Рачков отварят собствена лаборатория. Наркоцехът е скрит в помпена станция край бургаското село Черни връх, където Петър официално работи. Информацията за новата нарколаборатория стигнала и до ушите на Митьо Очите. Несебърският бос видял възможност легално да се разправи с бандата на Костов и неговите хора моментално подшушнали за лабораторията на ченгетата. 

Фабриката за амфети моментално е поставена под контрол от бургаските криминалисти. След като разплитат в подробности схемата, идва време за арестите. Вчера сутринта антимафиоти атакуват прибиращата се нощна смяна край кв. "Меден рудник". В спряното от ченгетата "Пежо" пътуват Петър Рачков и двамата му колеги Станимир Узунов и Георги Георгиев. Шофьор е Узунов, който сяда зад волана надрусан с току-що произведената стока.

При обиска в колата са намерени чувал с готов амфетамин, няколко бидона с химикали и електронна везна. Минути след това е атакувана и лабораторията. Там ченгетата откриват още амфетамини и инсталация за тяхното производство. Рачков и двамата му авери са задържани за 24 часа в ареста и им е повдигнато обвинение за притежание на наркотици. Очаква се в най-скоро време да бъдат задържани и босовете на бандата, тъй като криминалистите смятат, че братът на тв водещия е само дребен участник в наркосхемата.