Тази вечер хиляди българи ще изразят съпричастността си към Часа на Земята, като изгасят символично осветлението за един час. Основните държавни институции, стотици общини и много бизнеси също се включват.„Загаси светлините, отвори очи за планетата“ е призивът тази година.

Община Пловдив се присъединява към глобалната инициатива Часа на Земята и тази година. В знак на подкрепа към общите усилия за опазване на природни ресурси на 25 март /събота/ в града за един час ще притъмнеят сградата на общината, Главната улица, знакови паметници и монументи. Чрез символичното изключване на светлините се отправя послание за по-разумно поведение, с което определяме не само своето, но и бъдещето на хората около нас, както и на идващите поколения. 

Изборът не е дали да използваме, или не съвременните технически постижения, а дали да ги използваме устойчиво или по начин, увреждащ планетата. Час на тъмно в никакъв случай не означава, че всички ние трябва да изоставим електричеството и да свърнем свещите в ежедневието си. „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“, е призивът към всеки от нас да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята.

През 2017 г. климатичните промени са факт, въпросът е как може да се справим с тях. Грижата за планетата е работа на всеки от нас и не изисква да правим огромни жертви. Дори и малки стъпки могат да имат голям ефект и нека на 25 март поставим началото, призовават от Община Пловдив.