Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 34-годишния Ч. М., турски гражданин, за това, че съзнателно се ползвал от неистински документ и за влизане през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта – престъпления по чл. 316 във връзка с чл.308 ал.2 и по чл. 279 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23 март 2017 г. в с. Алеко Константиново, обл. Пазарджик, за полицейска проверка е бил спрян лек автомобил, марка „Порше Кайен“, в който пътувал обвиняемият Ч. М. Служителите на МВР установили, че представения от него документ за самоличност е неистински и издаден на името на друг турски гражданин. 

Обвиняемият е бил отведен в РУ на МВР-Пазарджик, като не е съобщил през кой граничен пункт е влязъл в Република България. След поискана справка, в полицията в Пазарджик е постъпила информация, че обвиняемият Ч. М. се издирва от Интерпол-Анкара във връзка с извършено убийство.

Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Ч. М.