Легендата на Ботев Петър Зехтински е кандидат за депутат от листата на ПП ГЕРБ в Пловдив с №11 и преференция 9. Зехтински не е член на партията, а е от гражданската квота.

Роден на 15-ти септември 1955-та година в Пловдив, Петър Зехтински е възпитаник на детско-юношеската школа на Ботев с треньор Косьо Енчев.

С представителния отбор на "Ботев" е носител на купата на страната през 1981, вицешампион през 1986 и бронзов медалист през 1981, 1983, 1985 и 1988 г. Шампион е на Кипър с Омония за 1987 г.  Обявяван е 3 пъти (1983, 1984 и 1989 г.) за футболист № 1 на Пловдив. "Майстор на спорта" от 1981 г.

В момента Зехтински е директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ към община Пловдив.

Дни преди изборите потърсихме ботевисти от различни поколения, за да кажат мнението си за Петър Зехтиски. Всички са единодушни, че легендата Ботев е възможно най-точният избор и като народен представител ще работи за благото на Пловдив и най- вече за спорта.

Георги Попов – Тумби

Петър Зехтински е много скромен и етичен човек, който много уважава всички хора. Винаги се стреми да помогне с каквото може.

Иван Глухчев

Аз смятам, че кандидатурата на Петър Зехтински е много удачен избор за човек, който да представлява хората от Пловдив в народното събрание. Той умее да работи с хора, човек, който е отворен към проблемите на хората и се надявам, че ще бъде такъв и в парламента. За мен Петър Зехтински ще бъде достоен представител в Народното събрание и ще бъде много полезен там.

Атанас Пашев

Бат Петьо, както винаги съм го наричал, го познавам от много, много години. По-честен и добър човек от него не съм срещал. Знам на колко хора е помогнал и затова винаги съм го подкрепял, защото знам, че където и да отиде ще продължи да помага

Александър Александров - Кривия

Петър Зехтински е добър и честен човек. Благодарение на него израстнах като футболист, а освен това е мой кръстник. Повече хора като него трябва да има в политиката.

Николай Киров - Белия

Петът Зехтински е един от най-добрите хора, които познавам. Той е честен и отговорен. Той ми е бил треньор в Марица, Ботев и Младежкия национален отбор

Тодор Неделев

Петър Зехтински е един от моите идоли. Много ми е помагал и затова го уважавам изключително много. Знам какъв човек е и какво може да направи.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.