Няма значение колко време се срещате с някого, има някои навици на това да си без партньор, които са по-трудни за изкореняване от други. Понякога емоциите взимат своя връх и ни карат да вършим чутовни щуротии, които в никакъв случай няма да ни спечелят прозвището „гадже на годината”. Понякога правим неща, които са продиктувани не от това, че нямаме доверие в другия, а са подкокоросани от нашите собствени несигурности. Ако сте станали жертва на някои от по-долу изброените нездравословности за любовта, изкоренете ги.

Не дебнете

Чували ли сте лафа за това, че любопитството убива котката? Да тършуваш, да ровиш, да дебнеш е под номер едно в списъка с нещата, които прецакват връзката. Няма нужда да си търсите безпардонни извинения, ако правите това. Дебненето само подхранва вашето безпокойство и ви държи будни посред нощ, чудейки се за значението на това или онова съобщение, имейл, телефонен разговор, дочут уж между другото. Престанете с излишните притеснения и имайте повече вяра на любимия.

Нямайте нереалистични очаквания

Дори и да сте страшен фен на „Тетрадката”, сте наясно, че някои неща се случват само по филмите, нали? Най-вероятно съществува в реалността някъде някой Ноа, който да ви отведе до края на света с любовта си, но вероятността да го срещнете в кварталното кафене е нищожна. Не очаквайте от вашия приятел да превърне съборетина в мечтаното ви имение и да ви пише писмо всеки ден в продължение на една година. Вместо това, бъдете щастливи с малките неща, които се случват в собствената ви връзка. Когато стане дума за романтика, нищо не е задължително и всичко е уникално.

Не се цупете

Спречкванията са абсолютно нормални в една връзка. Това означава, че има страст между двама ви, означава, че ви пука за другия. Дори помага за узряването на отношенията. Но когато другият се извини искрено, приемете извинението му. Не го карайте да се чувства нескопосано и самотно в кухнята, защото вие сте решили да се цупите до края на дните ви. Научете се някои неща да ги пропускате бързо покрай ушите си и да не ги взимате прекалено навътре, това е единственият начин връзката ви да се развива. Няма нужда да натяквате нещо в продължение на седмици.

Не водете статистика

Правете нещо за другия, защото ви харесва да го виждате щастлив, а не защото очаквате нещо от него в замяна. Не се опитвайте да сте винаги отгоре за каквото и да било, защото това не е база, на която да се развива една здравословна връзка. Докато се състезавате да бъдете по-добрата половинка в двойката, може да се окаже, че сте изпуснали общата си цел – да сте едно цяло.

Не бъдете лепка

Колкото и перфектно да звучи да сте по 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата заедно, имайте предвид, че всеки има нужда от собственото си пространство. Важно е да развивате себе си като индивидуалности и да не се загубвате във връзката. Не бъдете сърдите, ако другият иска да излиза от време на време с приятелите си.

Не развявайте кирливите си ризи

Никой от Facebook приятелите ви няма нужда да разбира за всяка ваша разправия. Дръжте отношенията си за вас и изглаждайте неразбиранията си на четири очи. Виртуалното пространство не е за това.

Не правете сравнения

Спрете да търсите неща, които не съществуват в настоящата ви връзка. Да сравнявате новия си партньор със стария, е безпредметно и пагубно за емоцията ви.