Говорителят на Барселона Хосеп Вивес заяви, че името на новия треньор на отбора ще бъде обявено след края на сезона. Той добави, че решението ще бъде взето от техническия секретар Роберт Фернандес.

Вивес също така не спести добри думи по адрес на Хуан Карлос Унсуе, който в момента е смятан за основен фаворит за наследник на Луис Енрике.

„Когато сезонът завърши, ще бъде обявено името на новия треньор. Сега се работи върху избирането на най-добрия вариант. Освен това се прави план за развитието на отбора през следващия сезон. Това са много трудни решения, които трябва да бъдат взети от Роберт Фернандес и Ариедо Брайда. Тяхното мнение е от изключително важно значение. В момента се работи много усилено върху намирането на нов треньор. Към момента мога да ви гарантирам, че името на новия треньор не е известно“, сподели Вивес.

 „Унсуе е един невероятен професионалист, една фантастична личност. Той е отдаден на работата си. Аз ще съм щастлив, ако той заеме поста след Луис Енрике“, добави говорителят на Барселона.