Близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за терористичното нападение, извършено в сряда вечер в сърцето на Лондон – пред сградата на парламента, предава Reuters.

„Извършителят на атаката от вчера пред британския парламент в Лондон е войн на „Ислямска държава“ и извърши операцията в отговор на призивите за нападения срещу гражданите на коалицията“, се казва в изявление, разпространено от свързаната с джихадистите агенция Amaq.

Междувременно се появиха ужасяващи кадри, които показват момента, в който жена пада в река Темза, след като колата, управлявана от терорист, се врязва в тълпа хора в сърцето на Лондон, съобщава "Дейли мейл". 

Колкото и да е невероятно, жената е извадена жива от реката, след зверската атака. Трима души обаче загиват на тротоара. Невоърженият полицай Кийт Палмър пък бе намушкан пред сграната на парламента. 

Не е ясно, дали жената е паднала или е скочила, но първоначалните данни на разследването предполагат, че тя е скочила във водата, за да избяга от колата-убиец. 

На кадрите ясно се вижда, как автомобила лети с пълна скорост по моста на Уестминстър в 14,40. 40 души били ранени, преди колата да се разбие. Най-сериозно пострадали с двама фрески ученици, на около 16 години, както и туристи от Южна Корея и Румъния.