От достоверни източници научаваме, че Европарламентът праща в Гамбия Николай Бареков да наблюдава на 6 април изборите в тази африканска страна.http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/evroparlamentat-izprashta-barekov-v-gambiya-da-se-sledi-za-demokratichni-izbori

Защо?

С какво са се провинили гамбийците, че им уреждат този гамбит?

Имам необосновано предположение.

Преди всичко въпросът е технически. Кой друг би могъл да се справи по-добре с непредсказуемата ситуация в неизвестната му страна от известния със своя непукизъм наш сънародник? Той успя да се натресе в Брюксел с елементарни, предизвикващи смях езикови познания, та в една Гамбия ли няма да се оправи!

Нашият евродепутат многократно е изтъквал, че не е кой да е, а политик от европейски ранг. Изкласил е този връх. Сега е време да изкачи и африканския.

Него заклинания на шамани не го плашат- те и българските викаха, че е едно нищожество и елементарен нагаждач, но той взе че омагьоса ловко стотици хиляди евробългари и се промъкна в Европарламента.

Ако се окаже ,че Гамбия е родината на мафиотския клан Гамбино, нашата барекуда ще се чувства като в родни води.

Човекът с часовника за хиляди евро- за когото русолюбивият пловдивски мутрополит би камбаните в деня на сватбата му, не може да бъде подкупен в една бедна африканска държава нито с пари, нито с повече слава от онази, с която непреходно вече се е покрил ( още преди да се покрие в центъра на Европа).

Приятелят на туземните балкански олигарси, които “купува и продава” с лекота  ( след като  купуват за техните мисии медийната му бухалка), не може да бъде впечатлен от нищо ново в друга джунгла.

Политик с простоватия прякор “дудука” е подходящ мисионер на европейската култ-ура в дълбините на континента, където учените казват, че се е зародило самото човечество.

И не на последно място: африканците също трябва да имат шанса да се насладят на факта, че и европейците не са много стока, когато стане дума за качеството на техния вот, на базата на който европееец със споменатите по-горе качества, бива нает да върши работа за заплата, равна на брутния вътрешен продукт на няколко африкански села , взети заедно.

Share on Facebook