“Интересен феномен” е фактът, че най-агресвините противници на демокрацията сред протестиращите у нас често се оказват или криминално проявени, или “просто” лабилни хора, податливи на екзалтация по националистическа линия, но предимно с проруска окраска в някакъв задължителен микс между тези компоненти. Разкритията на организацията “Чист интернет” само потвърдиха тази тенденция, изобличавайки криманално проявен интернет активист като генератор на огромно количество лъжлива информация в подкрепа на БСП, национализма и Путин, гарнирана с много чуждомразие. https://bivol.bg/trolls-hybrid.html

С такава окраска беше колективният профил на шепата т.н. контрапротестиращи през лятото на 2013 г., когато телевизиите ги легитимираха като равнопоставени според отделеното им телевизионно време в репортажите ( а по-късно и в коментарните рубрики в публицистиката) спрямо хилядите митингуващи демонстранти, изригнали по улиците на София след арогантния опит най-важната тайна служба в България да бъде подчинена съвсем явно на един забогатял от политиката всеяден олигарх в пелени, намирисващи на  комунизъм втора употреба.

Малко преди това, по време на февруарските безредици, представяни като спонтанно недоволство на граждани, “борци” срещу тогавашната власт откровено развяваха руското знаме.

Имаме пореден случай от подобно естество. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/22/2936966_policiiata_skri_aresta_na_mladeja_s_ruskoto_zname_ot/

Колегите от “Дневник” повдигат в своето разследване интересния въпрос защо МВР са скрили информация за ареста  ден по-рано на младежа с руското знаме, появил се след това в кадър в репортаж на Нова телевизия на 7 март от Белене. Авторът на тези редове още същият ден  изрази учудване, защо камерата на телевизията спестяваше присътвието на загърнатия с руския флаг Марио Дулев ( чието име “Дневник” изяснява сега) и то при положение, че той явно е бил в непосредствена близост, както стана ясно от появата му в кадър буквално с една крачка от дясната страна на оператора. Нима не привлича вниманието на един оператор, един репортер и на онези, които им говорят в слушалките и следят обстановката от апартната в София феноменът на чуждото знаме сред местните чуждомразци в Белене?

Ако афектираният русофил не беше се изпъчил сам с крясъци срещу политиците, които до един са врагове и национални предатели, зрителите нямаше да разберат за демонстрираната на това събитие руска връзка, толерирана явно от организаторите на позорището. http://ivo.bg/2017/03/07/и-без-руски-уран-в-белене-има-облъчени-о/

НяКОЙ иска да скрие колкото се може повече руският отенък на подстрекавания примитивен патриотизъм, употребяван за дискредитиране на самата европейска демокрация ( от която Корнелия Нинова вече се разграничи предизборно както никой досегашен лидер на БСП).  По всичко личи, че влиянието на западноевропейската социалдемокрация, под чийто натиск БСП беше принудена да приеме членството на България в НАТО и БСП, е изместено вече от рублопотока, потекъл на мястото на несъстоялия се “Южен поток”.

Полицията, политиците от т.н. системни партии и медиите, ръка за ръка и рамо до рамо в таен “симбиоз” ( по Станишев) прокарват пътя на рублопотока до манипулираното съзнание на шараните, за каквито имат българските избиратели, за да си стоят на сухо и да чакат поредния прилив рубли да напои очакванията за евразийски реванш, какъвто се очертава при повторението на 1944-та , т.е. в новото 44-то Народно събрание, което ще бъде окупирано от преклонени главици пред Москва.

Share on Facebook