След всяка една Олимпиада, след всяко едно Световно или Евопейско анализаторите повтарят едно и също. За условията, при които тренират нашите спортисти, това е престижно класиране. "Условията"! Да, и днес ще си говорим за условията. Ще ви запознаем с Марчела Коленцева. Марчела съвсем скоро навърши 18 години. Тогава за последно беше и на кафе с приятелки. Така е. Тя не излиза по заведения, не се забавлява, не губи нито минута, защото всеки ден тренира, тренира и пак тренира. По веднъж, а често и по два пъти на ден. Ще ви пренесем за миг в залата на стадион Локомотив, където открихме Марчела, докато 90-килограмовия Димитър Петкански я размяташе по пода, за да се подготви Марчела за поредното състезание. Съвсем наскоро  за 8 дни изиграва над 20 мача и печели 3 медала (сребърни). Тя е боец. Състезава се в дисциплините джудо, самбо и сумо.

"За мен тя е уникален талант, но на нея и убиват желанието за тренировки. Тя тренира по 11 пъти в седмицата. В момента тренира самбо в Панагюрище при Иван Нетов.  Джудо тренира в Спортното при Цветана Божилова.  Жиужицу я карам да тренира в Зенит България. Момиче с огромно сърце. Това е за мен Марчела", споделя неин приятел, който ни запозна с талантливата ни спортистка.

"Преди 4 години започнах да тренирам джудо, самбо и сумо. Насочи ме треньорът ми по бокс Иван Киряков. Всичките ми мечти са свързани със спорта. Искам да успея, искам да съм шампионка", споделя Марчела.

"В момента всички са на Дианабад, минали са кантар и чакат утре състезанието", споделя майката на пловдивчанка Стилиана Драмова Ние утре сутринта ще тръгнем рано-рано за състезанието, ще пътуваме, ще минем кантар и без почивка ще се хвърлим в спарингите", разкрива тя (Въпреки това Марчела спечели отново сребърен медал, като с лекота достигна до финала, където отстъпи на Мария Оряшкова).

"В нашия спорт едно от най-важните неща липсва - екипировката", споделя Димитър, ако утре треньорът на националния отбор реши да я викне на Европейското, тя няма с какво да отиде.

Няма ги спонсорите. И това не се отнася само за Марчела, а за болшинството спортисти в България. Сега тя може и да пропусне Европейско, защото няма възможност да отиде.  В момента неин "спонсор" е само майка й. Стилиана прави и невъзможното, за да може да и осигури екипировката, от която Марчела се нуждае.

"Преди една година й предложих да я пратя в Испания. Тя отказа категорично, защото иска да успее като българка и да носи успехи за България", споделя майка й.

Най-много Марчела се нуждае от здрава ръка, за която да се хване и да върви напред или простичко казано - помощ за екипировка и възстановяване.
Това е и поводът за този материал. Утре Марчела може да отиде в Дубай и да стане лична охрана на дъщерята на някой шейх. Но тя не иска да го направи, все още. Въпреки, че това ще й донесе много пари. Едно момиче с огромно сърце както сама Марчела споделя: Иска да успее, иска да е шампионка и да се бори за честта на България!"

Ето някои от многобройните отличия, които е завоювала пловдивчанката:
Републиканско първенство по джудо за жени 2017 г. 2 място на категория 78.

Републиканско първенство по самбо  за девойки до 20 год. 2017г. 2 място на категория 72.

Републиканско първенство по сумо за жени до 21 год. 2017г. 2 място на категория 75.

Републиканско първенство по джудо  до 20год. 2017г. 2 място на категория 78.

Турнир в Македония по джудо до 18 год. 2016г. 2 място на категория 78.

Републиканско първенство по сумо до 18год. 2016 г. 1 място на категория 70кг.

Републиканско първенство по сумо до 18год. 2016 г. 2 място на категория абсолютна

Републиканско първенство по сумо до 21год. 2016 г. 3 място на категория 70кг.

Европейско първенство по сумо  до 21год. 2015г. 2 място на категория 70 кг.

Европейско първенство по сумо  за жени  2015г. 3 място
 
Републиканско първенство по сумо до 18 год. 2015г. 2 място на категория 70.

Републиканско първенство по сумо 2015г.
2 място.

Републиканско първенство по сумо 2015г.
3 място.
 
Турнир Олимпия в Гърция по джудо 2015г.
1 място на категория 70.

Коледен турнир по джудо Спортен клуб "Локомотив" София 2014г.
3 място на категория 70.