50-60% от раковоболните пациенти на биоенерготерапевта, хомеопат и билколечител Саркис Инджиян оздравяват от най-коварната болест на XXI. От години той разработва своя система, която е усъвършенствал и прилага успешно. Тя включва лечение с биоенергия, колоидно злато и сребро, билкови екстракти и специална диета.

Саркис, ракът ли е най-трудно лечим?
Трудно лечим е както за традиционната, така и за нетрадиционната медицина. До 20-25-я ден от работата ми с пациента не знам дали той ще има подобрение и дали мога да му помогна.

Епидемия ли е тази болест?
Във времето, в което живеем, стресът е огромен за всеки. Той поражда началото на тази болест и на много други. По-устойчивите организми имат по-леки здравословни проблеми, но други преживяват проблемите дълбоко и оттам се получава големият вътрешен конфликт. Важно е каквото и да ни се случва да се приготвим да го преодолеем, нали ние сами си градим живота. Установено е, че 80-90% от раковите заболявания са на стресова основа. Стресът създава атипични клетки, които се делят неконтролируемо и създават различни проблеми в човешкия организъм, докато не го унищожат. Моята цел и тази на лекарите е да създадем контрол върху деленето им, докато не ги отстраним.

Когато дойде пациент при теб, как диагностицираш рак?
Не мога веднага да определя, че има рак. Усещам бодежи по дланта при проблеми в различни зони на тялото - черен дроб, жлъчка, бъбреци. Тогава пациентът си прави изследвания и става ясно дали проблемът е рак.

Как лекуваш пациент с такава диагноза?
Започвам енерготерапия веднъж седмично, като срещите ни с времето се разреждат. Първо балансирам енергийното му поле - аурата, като му подавам определена вибрация, без да го докосвам и го карам да се движи, да танцува, да се върти. Така се освобождава духът на човека и се махат всички излишни наслагвания с времето. Едновременно с енерготерапията пациентът пие разтвор на колоидно злато и сребро (микрочастици от злато и сребро в деминерализирана вода) 25 дни, три пъти на ден по 100 г на гладно. Следват втора и трета доза от този разтвор. Той се прави чрез електролиза. Имам специално изработен йонизатор, който, сложен във вода, извлича и пречиства микрочастици от злато и сребро. Във водата те приличат на облак, който се издига нагоре и й придават лек блясък.

Доказано е, че колоидното сребро има силно антибактериално, противогъбично и противовъзпалително действие. Колоидното злато помага при хронични възпалителни процеси, депресии, алкохолизъм, наркомания, изгаряния. Прилага се външно при кожни заболявания, а също за лечение на болести на мускулите и ставите, при храносмилателни проблеми, нарушение на терморегулацията, кръвообращението, функцията на главния мозък, при затлъстяване и ракови заболявания. И стимулира възстановителните функции на организма. Когато колоидното злато и сребро се пият, чрез кръвообращението достигат до всички органи и влизат в тези атипични клетки.

Когато клетката е в нормално състояние, тя е отпусната. Наночастицата от злато и сребро влиза в нея и излиза. Тъй като раковата клетка е стегната, наночастицата влиза в нея, но не може да излезе и я унищожава. В резултат на това може да се получи гниене в организма, но среброто и златото не го позволяват. И атипичните клетки се изхвърлят с фекалиите по естествен път. Моето лечение не пречи на химиотерапията, дори напротив.

Има ли смисъл от химиотерапия и лъчетерапия?
Важно е лекуващият лекар да е добър специалист и да даде точното лекарство за вида рак и човека, който лекува.

Какви са извлеците от билки, които също се пият?
Билките са от Андите и от България. Специален извлек от заешка трева например помага за мазане на кожа, засегната от рак. Важно е пациентът да е дисциплиниран и да спазва указанията за лечение, както и предписаната диета. Трябва да изхвърли всичко, което е преработвано по химически начин, съдържа консерванти, олио, бяла захар, пържени храни. Да мине на телешко и пилешко варено месо, повече сурови плодове и зеленчуци, да ограничи сладкишите. Червеното вино го забранявам, защото ако в организма има възпалителен процес, то го подклажда. Спокойствието на село също помага за оздравяването.

Подаваш ли от своята енергия на пациентите?
Когато се налага подаване на енергия, се работи по специален начин. Първо между дланите създавам енергийно кълбо, което пречиствам и балансирам. Подавам вибрация към него, и то към тялото на пациента. Ако използвам моя енергия, а съм ядосан за нещо, мога да навредя на човека.

Какви видове рак си лекувал?
Левкемия, рак на белите дробове, на дебелото черво...

Колко време ти отне лечението на Елена от “Орландовци”, която е била болна от левкемия?
Около 7 месеца се борихме до победа. Дали ракът на дебелото черво или на белите дробове ще се излекува, става ясно по-бързо, отколкото при левкемия.

снимка: Александър Ашминов

Елена от “Орландовци” - пациентка на Саркис

"Разболях се от левкемия и през 2007 г. започнах кръвопреливане. През месец влизах в болница за тази процедура. Преливаха ми кръвна плазма и тромбоцитна маса. Тъй като присаждаха костен мозък на пациенти до 40 г., а аз бях над тази възраст, на мен ми бе отказано. Бях обречена. Веднъж прочетох статия за Саркис Инджиян и реших да опитам лечението му. Той ме успокои и ми каза, че ще ме излекува. Удължи ми живота. Сега съм добре. Преди хемоглобинът ми беше 30-40 при нормален 120, сега е 113, а тромбоцитите от 9-12 са 90. За мен Саркис е като Бог".