Ветераните на Локомотив направиха впечатляващ гастрол и в Костенец. Тимът на навършилия 70 години миналата седмица Ганчо Пеев разгроми домакините с 4:1 при визитата си в курортното градче. Неостаряващите момчета в черно-бяло този път бяха взели и сериозни подкрепления в лицето на Гочо Василев, Тодор Иванов (Тото), Николай Курбанов и Петко Станков (Фалконети). В игра се пусна и бившият вицепрезидент от времето на Александър Тасев Кузман Маринков.

Михаил Юмерски, Красимир Стефанов, Филип Георгиев и Стефан Саламанов се разписаха за Локо. Вратарят Ставри Стайков пък засенчи сгафилият срещу ЦСКА марокански национал Ясин Ел Харуби като спаси дузпа. Мачът се игра, докато кметът на Костенец вкара почетен гол за домакините.

Черно-белите показаха класа и в третото полувреме, което бе на маса в местен ресторант. Там обаче домакините не отспътиха и резултатът бе изравнен след серия виртуозни изпълнения около мешаната скара и домашното вино.

От Костенец бяха приготвили специален благодарствен плакет в чест на 70-годишния юбилей на черно-бялата икона Христо Бонев. Зума обаче не успя да присъства, тъй като все още не му позволяват да пътува след тежката операция. Подаръкът бе получен от неговия авер Гочо Василев, който дръпна прочувствена реч в чест на дружбата между Локо и община Костенец.