Жена пропадна в огромна дупка и си строши краката в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал малко преди 15 часа на ул. "Железарска”. Ямата, която се е образувала от пропаднали павета, не е била обозначена по никакъв начин.  Пострадалата е между 50 и 55 години и веднага е била закарана в УМБАЛ „Свети Георги”.

"Беше нещо страшно. С жената се разминахме минута преди да потъне в ямата, която се е образувала от пропаднали павета срещу писоарите”, разказа Христина Гаргова. Тя чула виковете на пострадалата и се обърнала, пише "Марица".

"Краката ми, краката ми- викаше жената. Веднага й се притекох на помощ. Наобиколиха ни и други хора. Един индийски студент си свали якето и й го даде да се загърне, защото валеше дъжд. Три-четири пъти звънихме на 112, докато дойде линейката. Чух, че я откараха в УМБАЛ "Свети Георги”.”, обясни Христина, която много се разстроила, тъй като преди време и тя пострадала по същия начин .

"Една от магазинерките ми каза, че цяла седмица се обаждала на общината да сигнализира за дупката, но никой не е взел мерки. Ако не я оправят, още някой ще пострада”, допълни пловдивчанката.

От УМБАЛ "Свети Георги” съобщиха, че жената е с два счупени глезена. Поставени са й гипсови ботуши и е пусната за домашно лечение.