!Без коментар!

!Без коментар!

Няма да коментираме, само ще предоставим на вашето внимание две статии. Едната е от 9 март, а другата от днес:

ТОП правосъдие: 4 г. затвор за кашкавал и масло

Четири години затвор при първоначален строг режим за нападение на охранител и кражба на един вакуумиран кашкавал и едно краве масло. Тази присъда получи бургазлията Петко Великов, който сам призна, че отмъкнал хранителните продукти от магазина в „Меден рудник“. Тежкото наказание идва и след последвалото нападение над охранител в търговския обект.  В обвинителния акт се посочва, че Петко пристигнал в магазина, заедно с майка си. По-късно гардът обявил, че се усъмнил в тях, понеже твърде много оглеждали стоките и се консултират помежду си. Охранителят твърди, че започнал постоянно да ги наблюдава и видял, че  Великов взел от хладилните витрина един брой вакуумирана опаковка кашкавал. След това двамата с майка си се насочили към топлата витрина, откъдето си взели друг хранителен продукт – сирене и се насочили към каса №2 в магазина. Касиерката маркирала стоките, закупени от майката на Великов. Жената ги платила и излязла. Синът обаче скрил кашкавала под якето си и тръгнал към изхода. Пазачът хукнал след него, дръпнал го за ръката, а в същия момент кашкавалът и маслото паднали на пода. „Правя си майтап”, подхвърлил Великов.
 

Съдът отсече: 4 години за трите трупа на Руски (СНИМКИ)

Пловдиският Окръжен съд наложи 4-годишна ефективна присъда на Любомир Трайков, който в уби трима души при катастрофа в края на миналата година на бул. "Руски", предаде репортер на Glas.bg.

Припомняме, че на 18.11.2016 година на бул. "Руски” в 01.18 часа през нощта Любомир Трайков удари пежото на жертвите и уби на място двама души. Третата жертва издъхна по-късно в болница, без да дойде съзнание. Експертизата е констатирала, че "Пежо"-то е отнело предимство на "Ауди А7”, управлявано от Трайков, а самият Любомир е карал с 0.8 промила алкохол в кръвта и с 99 км./ч над разрешените на мястото 49 км/ч. 

Решението на Окръжния съд обаче не е окончателно и подлежи на обжалване в 15-дневен срок. Адвокатът на подсъдимия заяви, че по всяка вероятност наложената присъда ще бъде обжалвана.

На излизане от залата Любомир Трайков запази мълчание и отказа коментар. Освен ефективната присъда той беше лишен и от правото да седи зад волана за срок от 6 години.

Напишете коментар
captcha

Виж още

На 11 април „мъртвото“ слънчево петно AR2987 изригна. То отдели
Няма да е необходимо осигурените лица да представят документи пред НОИ за
Тежкотоварен камион се обърна на магистралата между София и Пловдив, предаде
Левски подписа договор с холандския нападател Найджъл Робърта. Срокът на
ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Утре той ще бъде
Запеканка с извара необходими продукти: 500 г извара 1 яйце