Легендата на Ботев Пловдив и на българския футбол Петър Зехтински е част от кандидатдепутатската листа на ПП ГЕРБ в Пловдив! Всички, които познават легендарния халф на "Ботев" и настоящ шеф на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив, са единодушни, че Зехтински е възможно най-точният избор за представител на спортната гилдия в българския парламент - честен, всеотдаен и истински работар.


Роден на 15 септември 1955 година в Пловдив, Петър Зехтински е възпитаник на детско-юношеската школа на „Ботев“ с треньор Косьо Енчев. Талантът му е забелязан още в кварталните мачове. Оттам идва и прякорът му - Заека, тъй като Зехтински често бил най-малкият на терена. Това обаче никога не му е пречило да е един от най-добрите с топка в краката. „По-големите понякога много ми се ядосваха, защото ги мамех лесно, провирах се между тях и не можеха да ме спрат“, спомня си с усмивка Зехтински. През 1969 г. с отбора на „Тримонциум“ е победител в турнира "Футболна смяна". През 1974-а, само на 19 години, вече е в представителния тим на на Тракия. За един сезон - 1974/1975, играе за „Арда” Кърджали. „Това беше изключително ценен опит за мен, смятам, че израснах много във футбола по време на престоя си в Арда, признава Зехтински. Едва на 20 години той е забелязан от съгледвачите жълто-черните и се завръща в родния си град. Това става по време на една контрола между пловдивчани и Арда, след която дори феновете на тогавашната Тракия го аплодират. Така започва славната история на десетка на "канарчетата". Запалянковците го наричат Зико, по аналогия с бразилския футболен магьосник.

Признава, че се е съгласил да е в листата на ГЕРБ за парламентарните избори, тъй като смята, че има с какво да помогне на пловдивския спорт и в частност футбола.

„Много е важно да се работи повече за изграждане
на добра и ефективно работеща спортна база в Пловдив.

Смея да твърдя, че това е най-футболният град в България и точно затова е изключително важно да имаме добри стадиони. Сърцето ми се къса, като виждам какво е състоянието в момента на стадион „Христо Ботев“. Тук съм изживял най-красивите си мигове от живота си и ми е болно, че в момента той е неизползваем. Точно затова смятам, че трябва да направим всичко възможно „Колежа“ да бъде завършен“, категоричен е Зехтински.

„Макар и да не съм член на ГЕРБ, а от гражданската квота, смятам, че съм длъжен да подкрепя тази партия, защото едва ли ще намерим министър-председател и партия, които толкова да обичат спорта и в частност футбола.

В тези тежки времена господин Борисов е моята голяма
надежда, а мисля и на много привърженици на футбола, за утрешния ден“,

категоричен е Петър Зехтински. За да се случат добрите неща за спорта в Пловдив и България, на 26 март ни подкрепете с № 11 в бюлетината, призовава той.

Днес лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов бе под тепетата! В Новотел Пловдив бившият премиер представи програмата на ГЕРБ, както за цялата страна, така и за Пловдив. Той отговори на въпросите на пловдивчани и не избяга от нито една тема.

"Обещавам на Пловдив ново околовръстно и отсечката Пловдив - Асеновград. Надявам се тази отсечка да я започнем още на 27 март, веднага след изборите", заяви Бойко Борисов . "Всички приказки за вдигане на данъка стресират бизнеса! При ГЕРБ е ясно, данъка е 10% а ДДС е 20%. Може да намалим малко ДДС нотова е въпрос на сметки в бюджета. Няма как да стане банките да раздават безлихвени кредити! Това може да срути банките! Нека внимават тези които дават на хората само лъжи! Корнелия лъже хората също за санкциите за Русия. Тя не може дори да стане премиер да промени това. Лъжеха ни и за НАТО. Ние може да сме вехти и омръзнали, но каквото кажем сме го направили.

Когато теглите чертата след нашето оправел
ние се вижда какво сме свършили!"
, коментира още бившият премиер.

"Наслушах се на глупости, каква е работата на служебния премиер да има медиен съветник! Та той е премиер само за да организира изборите", каза Борисов.

Бившият премиер коментира и пложението на Балканите и го определи като предвоенно.

"Ситуацията на Балканите е предвоенна, затова който спечели изборите, надявам се да сме ние, трябва да покаже воля са състави правителство. Тревогите ми са свързани с Македония. Виждате колко време не могат да направят правителство кредитните рейтинги на Турция и Гърция ги видяхте всички. ДОСТ е подкрепена от Турция. Българския парламент изправен пред угрозата в него да влезнат и ДОСТ и ДПС. Едните ще защитават едни интереси, другите други. Ние като държава трябва да се държим здраво за Европа.

Ако се обособи една общност и сложи знаме в Кърджали? Какво правим?

Вместо да отчитаме тези рискове, аз трябва да отговарям защо някой е уволнил Гарелов!", завърши Борисов.

След кръглата маса на тема "Транспорт, регионално развитие и благоустройство в град Пловдив" Бойко Борисов се запъти именно към Петър Зехтински. Обърна се към него приятелски, поздрави го и го прегърна. Двамата обмениха няколко реплики, след което Борисов се снима с няколко симпатизанти и замина за поредното мероприятие. Петъср Зехтински пък с бърза крачка се запъти към базата на Ботев Пловдив в Коматево. "Отивам да подкрепя юношите на Ботев срещу Черно море. Надявам се да успея за второто полувреме да съм на трибуните", заяви той. Г-н Зехтиснки почти не пропуска мач на подрастващите формации на канарчетата, той често присъства и на юношески мачове на останалите пловдивски клубове. Футболът е неговата първа любов и той го доказва всекидневно.

Петър Зехтиснки е под номер 9 в листата на ГЕРБ за преференциално гласуване.
В интегралната бюлетина ГЕРБ е под номер 11.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.