Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен направи всичко по силите си, за да победи доскорошните си съотборници с екипа на Дунав, но Дино Мартинович написа последния щрих в мача и донесе важна точка за черно-белите. Асеновградчанинът асистира за първото попадение в мача, с което русенци поведоха в резултата, но 5 минути преди края на срещата футболистът, който го замени на Лаута през зимния трансферен прозорец Дино Мартинович отбеляза за крайното 1:1.

Първата интересна ситуация на стадион „Лудогорец арена“ дойде още в 6-ата минута, когато Бирсент Карагерен проби отдясно и центрира на далечната греда, където бе Бранимир Костадинов, който надскочи Пламен Крумов и стреля с глава, но топката мина встрани от целта. В 16-ата минута „драконите“ създадоха нова опасна ситуация. Бранимир Костадинов центрира от корнер, топката се озова в краката на Михаил Милчев, който овладя и стреля мощно, но кълбото мина на сантиметри от горната греда.

Третата невероятна възможност за домакините дойде в 21-ата минута. Капитанът на Дунав Диян Димов намери перфектно Христофор Хубчев, който с едно докосване центрира в наказателното поле към Костадинов, крилото от своя страна шутира много слабо и Ел Харуби изби удара в корнер.

В 30-ата минута Димитър Везалов направи ужасна грешка, а от нея се възползва Мирослав Будинов, който се опита да матира стража на „черно-белите“, но късметът отново спаси гостите от Пловдив. В 34-ата минута логичното се случи. Васил Шопов намери Карагерен, бившият футболист на „смърфовете“ извади топката около точката на дузпата, а най-съобразителен се оказа Шопов, който с лекота заби петия си гол в елита.

Пропуските пред вратата на Локомотив валят един след друг. В края на първата част Бирсент Карагерен финтира половината отбор на гостите и се озова на стрелкова позиция, но ударът му мина на сантиметри от целта. Крилото обаче можеше да подаде към Костадинов, който бе на празна врата, но новият играч на „драконите“ предпочете да шутира и определено взе грешното решение в ситуацията.

В 57-ата минута Олексей Ларин получи директен червен картон, след като препъна резервата Димо Бакалов, който се откъсваше сам срещу вратаря. Камбуров шутира директно от пряк свободен удар, но опитът му мина над вратата.

В 78-ата минута Шоко достави удобна топка към резервата Мигел Луке, но испанецът с глава прати топката в аут. Шест минути преди края на мача младият Димитър Велковски изтреля бомба, кълбото се удари в горната греда, а при добавката новата звезда на „смърфовете“ Дино Мартинович без проблеми мушна топката във вратата на домакините за 1:1.

ДУНАВ – ЛОКОМОТИВ (ПД) 1:1

1:0 Васил Шопов (34)
1:1 Дино Мартинович (84)