Повече от половин дузина от плуващите прасета на Бахамските острови, известни с дружелюбността си към туристите и възможностите за снимка, които създават, са открити мъртви при мистериозни обстоятелства, пише profit.bg.

Следователите разследват смъртта на около седем свине в близост до Pig Beach на Big Major Cay - необитаем остров, който се намира на около 80 морски мили от Насау.

Сведенията за починалите животни, чийто брой по прогнози възлиза на до половината от прочутата колония на диви прасета, се появиха през изминалата седмица.

"Това може да бъде само ужасен инцидент, в който животните са изяли нещо отровно“, заяви президентът на Bahamas Humane Society Ким Аранха за Tribune 242 в неделя.

"Наистина не виждам защо някой ще нарани тези прекрасни животни," посочи още тя

Местна легенда разказва, че прасетата са се заселили на острова сред корабокрушение, но специалистите смятат, че тяхното присъствие в района можа да е и по-скорошно.

Според местните за смъртта на прасетата могат да бъдат обвинявани туристите с лошо поведение, които ги хранят и поят с неподходящи храни и напитки, съобщава Daily Mail.



Атрактивните прасета привлякоха към островите рояк знаменитости и множество обикновени туристи.

"Знам, че има много глупави моряци, които им дават алкохол, за да ги напият, но туроператорите от Насау се грижеха за тях“, казва Аранха.



Следователи събират проби на място, за да открият какво е убило животните. Засега оцелелите животни са около 15.

Властите в страната вече заявиха, че ще наложат ограничения, които ще позволяват на туристите да наблюдават прасетата, но не и да се приближават до тях и да ги хранят.

Мъртвите прасета са погребани в морето, съобщиха властите.