Специални разузнавателни средства (СРС) заковават обвинения за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в столичната Борисова градина на 2 юни 2015 г. Това разкриват източници, близки до разследването, съобщава "България днес"

По думите им заподозреният 19-годишен Йоан Матев е бил "закачен" на подслушване повече от месец преди да бъде арестуван в сряда. Спрямо него са били използвани цял набор от СРС. Сред тях били подслушване, следене, проверка на кореспонденцията.

Към прилагането на СРС се стигнало, след като разследващите вече разполагали със свидетелски показания за извършителя на тежкото престъпление. Твърди се, че разкритията на двама души от обкръжението на Йоан Матев, от които един бил брат му Марсел, са дали тласък за разплитането на случая и се е стигнало до повдигане на обвинение. С разследването са били натоварени пет ченгета, които буквално "лягали и ставали с работа по случая". Едва след като имали черно на бяло информацията от свидетелите, ченгетата получили разрешение от съда за използването на СРС.