Почина 26-годишният Иван Добревски, който бе подпален от собствения си баща Никола Добревски (50 г.) на 27 декември, миналата година в пловдивското село Отец Кирилово. Младият мъж е починал вчера около 15.45 ч. от усложненото си състояние и травмите, несъвместими с живота, съобщиха за от пресслужбата на УМБАЛ „Св. Георги“, информира dcnews.bg.

Според лекарите в болницата, вътрешните изгаряния на белите дробове са били много по-тежки от външните изгаряния, които са били около 30%. Пораженията върху дробовете са били около 80%, уточниха медиците от Клиниката по изгаряния. Те многократно правиха лаваж (ендоскопски метод за почистване на некрозиралите тъкани) на младия мъж, който два месеца бе на апаратна вентилация. Накрая пострадалият не е можел да диша и е починал.

Припомняме, че 50-годишният Никола Добревски подпали сина си със запалка, за да го сплаши. Пред съда, когато бе гледана мярката му за неотклонение, бащата заяви, че става дума за нещастен случай, но прокуратурата го обвини, в умишлен палеж на сина си, когото първо залял с бензин, а после подпалил.