Полицаи и прокурори проверяват дали Василка Николова, директор на частното училище "Езиков свят", е знаела, че Йоан Матев е замесен е убийството в Борисовата градина, съобщава Канал 3 като се позовава на "24 часа". 

В това училище е учел заподозреният за убийството на Георги Игнатов през 2015 година, когато в Борисовата градина се стигна до фаталния инцидент. Появиха се информации, че директорката е знаела, но е прикрила ученика, като му е поискала извинителна бележка за фаталния 2 юни 2015 година. Ако това бъде доказано, то тя е заплашена от присъда до 5 години затвор, твърдят източници от разследването.

Според прокурор по делото единствената причина да не е подведена под отговорност до момента е, че момчето от снимките, разпространени от МВР е било издирвано като основен свидетел, а не като убиец. Възможно е заедно с нея да бъдат обвинени и други учители от "Езиков свят".

Тя написа открито писмо до медиите, в което заплашва да съди всеки, опитал се да петни името й и това на училището.

След близо две години разследване в средата на седмицата полицията задържа 19-годишния Йоан Матев, който е основният заподозрян за убийството на Георги Игнатов. Това стана след сигнал на приятелката на убития Георги, с която се свързала съученичка на Йоан.