Психолози от националната мобилна група към Министерството на образованието и науката започват работа в 52-ро училище в София след трагедията с починалото в петък 11-годишно момиченце, обявиха от МОН. Момче ритна в корема своя съученичка, след което тя припадна няколко пъти, докато накрая издъхна в "Пирогов". Днес трябва да е готова съдебно-медицинската експертиза.
 
Психолозите ще разговарят групово и индивидуално с децата. Те ще се видят първо с класа на загиналото дете, предава Канал 3.
 
Ще имат и специална среща с педагогическия персонал, на която ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни.
 
В училището ще влязат и експерти на Регионалното управление на образованието в София-град, които ще изяснят всички детайли по организацията и протичането на учебния ден във въпросния петък.
 
Директорът на училището не разкри какви точно мерки ще бъдат предприети. Той не пожела да коментира трагичния случай с мотива, че вече тече следствие. Подчерта обаче, че стои зад думите си, че линейката е закъсняла. По думите му с 30 минути.
 
Началникът на Столичния инспекторат Ваня Кастрева заяви, че в момента на саморазправата между двете деца учителката е била извън класната стая, което не е непозволено. Тя призова за подкрепа към децата и училището.