Всяка жена, иска съвършен брак. Не, не съпруг, а брак. Той трябва да е красив на външност и отвътре, да е спокоен, но и ведър. Да е романтичен, с чувство за хумор, да обича деца и кучета. Трябва да е отговорен, финансово стабилен, да издържа на стрес и да не е мързелив. Е, няма такъв брак. И слава, Богу.

Бракът за жалост боледува често, има слаба имунна система и трудно може да се задържи в кондиция и крепко здраве дълго време. Според специалистите, е съвсем нормално, така пораства и укрепва. Уви, ваксина за болестите в брака няма. И всеки трябва да мине по реда си.

Парите

Когато става дума за брак и пари, най-добрата стратегия е да запазите спокойствие. Високото кръвно и скъсаните гласни връзки само влошават състоянието. Не давайте на дявола да ви хване за рогата, пътят оттам-нататък е само надолу. Говорете за проблема и повикайте хумора или физическата близост на помощ, препоръчват специалистите. Само правете разлика между близост и разправа и заложете на първото. Не дълбайте в проблема, търсете решението. Заедно. Щом двама са затънали, двама трябва да изплуват. Ако се налага, давайте си временни почивки по пътя и си помагайте щом единия закъса.

Родителските задължения

Приемете фактите, родителството е стъпката от брака към семейството и е стъпка напред. Прави го по-смел, по-здрав и по-щастлив почти във всеки случай. Изключения, разбира се, не липсват, но не се заглеждайте излишно в тях. И не мрънкайте, че не ви остава време да се погледнете с любимия. Включете го в задълженията и му се доверете понякога да ви помага, че дори да ви замести. А после вижте колко е доволен, даже горд от себе си, че се е справил и загасете лампата за малко по-дълго.

Натоварените графици и ежедневният стрес

Няма начин тези паразити да не се опитат да си построят комуна и във вашия брак. Но преди да се окаже, че заради тях единият от двамата отсъства, а другият го няма, затворете ги от външната страна на входната врата. Звучи клиширано, но върши работа. Ако седмицата ви е страшно натоварена, запазете си уикендите и ги използвайте пълноценно. Поканете половинката си на обяд дори в работен ден. Заглушете телефоните и стойте надалеч от клавиатурите. А ако напрежението от деня все още ви люлее и ви пречи, не си го изкарвайте на половинката.

Липсата на комуникация

И това звучи отчайващо клиширано, но е вярно. Ако двама души не могат да говорят по между си, няма как да се разберат. Не спирайте да се опитвате да комуникирате с партньора си. Мъжете рядко могат да четат мисли, а намеците са система с много сложен код за тях. За това говорете, и ако не се получава, говорете пак.

Лошите навици

В началото на брака рядко се показват, а когато го направят, изглеждат малко притеснителни, но и леко симпатични. С времето обаче стават по-смели, на моменти възмутителни. Не, не си мислете, че само другите имат лоши навици. Въпросът е на гледна точка. Обсъдете вашите с партньора. Не го правете обаче грубо или заядливо, това дразни и обижда. Опитайте да размените ролите си и да влезете в кожата на другия. Може и да е забавно. Всъщност, може да е много забавно и освен това полезно.

Бракът се лекува най-добре отвътре-навън, а смехът е отлично лекарство за начало.