Директорката на частното училище „Езиков свят”, в което е учил Йоан Матев, задържан за убийството на Георги  в Борисовата градина, изпрати позиция до медиите, в която отхвърля опитите тя и колегите й да бъдат представени пред обществото като пряко замесени в прикриване на престъплението, съобщава bTV.
Василка Николова се заканва, че ще съди всеки, който петни името й.

„Тежестта на извършеното престъпление и големият медиен интерес по никакъв начин не могат да оправдаят погазването на всички юридически и морални принципи по отношение на мен и моите колеги, които биваме представени пред българското общество като пряко замесени в прикриване на престъпното деяние”, се казва в съобщението на Василка Николова.
 
„С тези непрофесионални и юридически неиздържани медийни публикация се нанасят трудно поправими морални вреди най-вече на пострадалото семейство и се създават пречки на компетентните органи да изпълнят обективно и безпристрастно задълженията си в наказателното производство”, подчертава тя.

По думите й същевременно се разпалва напълно ненужно обществено напрежение и омраза, в центъра на които се оказват работещите в „Езиков свят” и техните семейства.