Лоша енергия – не е добре, когато в къщата липсва енергия. Но още по-лошо е, когато домът е пълен с лоша, негативна енергия.

Случвало ли ви се е да отидете в нечий дом и да усетите добро, позитивно усещане? А обратното? Да пристъпите прага с недоверие, страх и отвращение? И това чувство не е свързано с лош интериор или неправилна подредба. Всички тези усещания – и добри, и лоши, са свързани с енергията на дома.

Наличието на лоша енергия не води само до раздразнителност, но също така и до кавги, изтичане на пари, болести и дори разпадане на семейството. Относно това как да разберете, че в дома ви има натрупана негативна енергия, и как да се отървете от нея, ще ви разкажем в следващата статия.

Пречистване на негативна, лоша енергия

ПРИЗНАЦИ НА ЛОША ЕНЕРГИЯ У ДОМА

1. Наличие на хлебарки и други вредни насекоми.
2. Вещи, които изчезват ей така, от нищото.
3. Често боледуване на членовете на семейството и домашните любимци.
4. Растенията или не растат, или умират.
5. Крушки и електрически уреди изгарят или се развалят без видима причина.
6. Чести наводнения и проблеми с канализацията.
7. Врати и прозорци, които се отварят и затварят без видимо течение.
8.Поява на неприятни миризми.
9. Чести семейни конфликти.
10. Апатия или постоянна умора.
11. Лоши сънища, кошмари, 10-часов сън, след който се събуждате така, все едно цяла нощ не сте спали.
12. В къщата ви често идва недоброжелателен и отмъстителен човек.
13. Някой е починал наскоро.
14. Навярно, в къщата преди вас е живяло лошо семейство или е извършено престъпление.

Ако поне 6 точки, от горе изброените, се отнасят и за вас, трябва да помислите дали не е време да направите нещо. Не се страхувайте, всички методи, които ви предлагаме, са доста прости и не изискват намесата на свръхестествени сили.

КАК ДА ОТЪРВЕТЕ ДОМА СИ ОТ ЛОША, НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ

1. Изчистете вашата собствена енергия

Може да се е случило така, че вие сами да сте донесли лоша енергия у дома. За да изчистите вашата енергия, вземете душ, но не обикновен душ, а със сол. Просто натъркайте тялото си със сол и след това отмийте. В същото време трябва да бъдете в добро разположение на духа. Мислите ви, докато се къпете, трябва да са свързани с това как отмивате всичко лошо от себе си. Как всичко негативно изтича в канала и никога не се връща… Повярвайте, след такава процедура, веднага ще ви стане топло и светло в душата.

2. Отървете дома си от ненужното

Всички неща имат памет и са в състояние да съхраняват енергия. Ето защо имате нужда от време, за да се отървете от ненужните предмети, особено ако те са свързани с неприятни спомени. Помнете: във всичко, което не е в употреба в продължение на една година, се натрупва отрицателна енергия.

Преди да започнете да се отървавате от ненужните неща в къщата, отворете всички врати и прозорци. Счупени вази, чинии, огледала, купички – всичко трябва да отиде на боклука. Стари дрехи, които ще носите евентуално някога, но не и сега, също трябва да си заминат. Нищо не бива да ви спира да се отървете от онова, което няма да ви трябва, няма да ползвате или държите ей така, за всеки случай.

А сега да преминем към огледалата. Избършете с влажна кърпа в посока на часовниковата стрелка. Броя на обиколките зависи от това колко старо е огледалото. За по-сигурно направете 13 обиколки. Ако имате ретро огледало или огледало, останало от предишните наематели, изхвърлете ги или избършете със светена вода.

3. Пръскане със светена вода

Подгответе купа със светена вода. Внимателно напръскайте всички кътчета от дома. След това запалете малко клонки от жълт кантарион и опушете всяка стая.

4. Пречистване със свещ

Вземете хубава, голяма свещ от църква, която е в сърцето ви и посещавате с удоволствие. Изрежете бял кръг и пъхнете свещта, за да предпазите ръката и подовите настилки от восъка. Тръгнете от входната врата, в посока на часовниковата стрелка. Осветете със свещта всяко място – шпионката, домофона, всичко. Обръщайте специално внимание на ъгли и огледала. Оставете свещта да изгори в стаята, в която прекарвате най-много време. След това изхвърлете онова, което е останало от нея далеч от дома.

5. Измийте ръцете

След като сте направили ритуалите за изчистване на лошата енергия, измийте хубаво ръцете си със сол и сапук. Оставете ги да изсъхнат, не ги бършете с нищо. По този начин негативизма в резултат на процеса на почистване.

6. Повтарящо се почистване

За да разберете дали сте се отървали от цялата негативна енергия, три дни след почистването запалете свещ и изчакайте до половината на горене. Вижте формата на разтопения восък. Ако е грозна и тъмна, трябва да повторите почистването. Ако формата е ярка и красива – къщата е чиста. Процедурата за почистване на дома трябва да се прави 1-2 пъти в годината или след лош инцидент (смърт на близки, лоши гости).

За да предотвратите появата на лоша енергия

– Камбанка – сложете я над входната врата, за да звъни всеки път, когато отваряте врата. Може да сложите и камбанка пред входната врата, както и камбанки на терасата или прозореца.

– Палете свещи. От време на време палете свещи, без значение дали са ароматни или църковни. Може да го правите докато почивате, или по време на вечеря.

– Влажно прочистване. Поддържайте дома си чист и правете мокро почистване всяка седмица. Изхвърляте редовно боклука и проветрявайте.

– Вземете си котка. Да, котките са в състояние да защитят къщата от негативна енергия. От древни времена това животно е надарено с магически сили.

Навярно, всичко изброено до тук, ви звучи нелепо, защото живеем в XXI век. Но хората са в състояние да разпръскват негативни мисли и отрицателна енергия – това е факт, който всеки от нас е изпитал по едно или друго време. Освен това, никога не се знае с какви намерения идват хората във вашия дом. Отделете малко време и се заемете с прочистването на къщата – това със сигурност няма да ви навреди!