200 часа обществено полезен труд трябва да положи 32-годишната внучка на Цар Киро Костадинка Рашкова заради кражба на салами и луканки от супермаркет на бул. „Шести септември” в Пловдив, пише "Монитор".

В районния съд в Пловдив в петък следобед младата наследничка на „царския род” упорито криеше лицето си с ръце или с качулката на черното си лъскаво яке. „Напълняла е и вече не е руса”, коментираха хора в кулоарите на съда, които помнят младата дама от делото за неплатените данъци на семейството й отпреди няколко години.

Освен с обществения труд Костадинка сключи споразумение със съда и за пробация за 2г. и 6м. Пробационният й служител ще определи кога и какво ще работи внучката на Кирил Рашков, за да изпълни присъдата на районния съд. Колегата на Костадинка по кражби на хранителни продукти – братовчед й Васил Николов от село Труд, със същото споразумение със съда получи само 6 месеца пробация. Причината е, че той, за разлика от Костадинка, не е осъждан.

Двамата са пипнати да крадат в супера от камери за видеонаблюдение. Те носели няколко чанти със себе си, като пропуснали да извадят на касата продуктите от едната торба. Вътре имало два вида луканки, шунка, бабек, шпеков салам, два вида крема сирене, сушеница, както и един дезодорант.

Споразумението със съда влиза в сила веднага и не може да бъде обжалвано.