Всички знаем, че творците се мислят за голямата работа и вярват, че са по-специални от останалите обитатели на тая планета. Възможно е да имат по-обострен вътрешен свят, но дори и той не ги извинява за странностите, с които ангажират всички около тях.
Организаторите на този или онзи концерт изпадат често в ступор, четейки изискванията на музикантите, които са поканили. Вижте какво вълнува и какво тревожи някои звездни изпълнители, преди да се качат на сцената.

Джей Ло не пее без бяло
Тя може да е известна като Джени от квартала, Дженифър Лопес обаче е всичко друго, но не и непретенциозна. Температурата в покоите й трябва да бъде точно 25,5 градуса. Вътре трябва да има два овлажнителя, два въртящи се вентилатора, вода „Евиан“ със стайна температура, ябълков или гроздов сок. Гримьорната трябва да е боядисана в бяло и да е пълна с бели цветя, бели маси и покривки, бели пердета, бели свещи, бели чаршафи, бели канапета, бели лилии, бели рози... Схванахте, нали?

Мерилин Менсън и неговите мечета
След като прочетеш, че ексцентричният музикант иска в гримьорната му да има желирани мечета, ще си помислиш, че е лесен за задоволяване пич. После обаче идва ред на прословутата му шантавост. От организаторите си той иска да му осигурят и „плешива и беззъба проститутка“.

Джъстин Тимбърлейк търка дръжките
Някогашният член на момчешката банда 'Nsync явно има фобия от микроби. Изпълнителят на Sexy Back кара екипа на промоутърите си да търка дръжките с дезинфектанти на всеки два часа. Интересно при какви стриктни хигиени условия прави любов със съпругата си Джесика Бийл.

Барбра Стрейзанд пишка в рози
Като е примадона, да е като хората! Легендарната певица и актриса изисква тоалетната й чиния да е пълна с розови листенца. Преди да излезе на сцената, задължително специален бомбен екип претърсва залата, в която ще пее. На всяка цена в гримьорната й трябва да има 10 лампи, във формата на факли, и метални детектори на всяка врата. А охранителите трябва да са със специални униформи и за нищо на света да не са облечени във фланелки.

Бритни Спиърс глобява за телефон
Едновремешната принцеса на попа и дума не ще да изпее, ако преди да се измъкне на естрадата, не похапне чийзбургер или пържена риба с картофки. По време на лондонския й концерт през 2011-а, Бритни поискала огромен портрет на принцеса Даяна. Освен това заплашила, че ще глоби организаторите с 5000 долара, ако на някого от екипа му звънне телефонът, докато е в нейната гримьорна.

Лейди Гага го иска розово и космато
Шоковата изпълнителка е доста заземена с исканията си. Аристократката в музиката иска зад сцената да има постери на Били Джоуел, Елтън Джон и Дейвид Бауи. 28 бутилки студена вода и 28 бутилки вода със стайна температура. Няколко шишета с добро червено и бяло вино, ирландско уиски от конкретна марка. Стените трябва да са облицовани с черен и сребърен текстил. Нищо особено, нали? Да, ама не. Гвоздеят в желанията й е манекен с розово окосмение на пубиса.

Кейти Пери забранява карамфилите
Бившата жена на Ръсел Бранд държи гримьорната й да е в пастелно розово и да има два яйцевидни стола и една табуретка в същия цвят. Освен това в списъка й фигурират една ниска масичка за кафе, чифт лампи в бароков стил и хладилник със стъклена врата. Задължително около нея трябва да е пълно с бели и лилави хортензии, лозови и бели рози и божури. О, и абсолютно никакви карамфили, ама никакви.

Иги Поп иска джуджета
Ако си мислите, че дамите са по-трудни за задоволяване, опитайте отново. Емблематичният изпълнител Иги Поп има списък от 18 страници с изисквания към организаторите на концертите си. Едно от нещата, без които не излиза за пее, е статия от вестник USA Today за свръхдебели хора. Седем хипофизни джуджета, облечени като герои от приказката за Снежанка, и имитатор на Боб Хоуп, който да е на разположение по всяко време на денонощието. Освен това тесте с карти в случай, че някоя от мацките на музикантите, които свирят с него, реши да играе на стриппокер, докато гаджето й е на сцената.

Марая Кери къпе кучетата си във витаминозна вода
Няма спор, гласът на изпълнителката на Hero е нещо, което със сигурност й дава право да се пъчи гордо с вокалните си данни, но дали й дава право да предявява претенции и за домашните си любимци? Когато е на концерт, тя винаги взема със себе си кучетата си, за които иска бутилки с витаминозна вода, в която да ги къпе. Дивата държи да пие само шампанско „Кристал“ с извита сламка. Освен това трябва да има специален човек, който да изхвърля дъвките й. Мебелировката в гримьорната трябва да е в черно, тъмносиво, тъмнорозово, без никакви истерични шарки. Настолна лампа, която да успокоява очите и, разбира се, 20 бели котенца и 100 бели гълъба.