Джебчийка нападна 61-годишен мъж на центъра на Бургас. Тя му скочила в гръб, успяла да му отнеме кожената чанта и побягнала. Инцидентът е станал вчера в 19 ч. в района на Новата поща. Първоначално мъжът се уплашил. Тръгнал да бяга след крадлата, но в суматохата се спънал и паднал. С викове призовавал минувачите да се обадят на полицията, но никой не се отзовал, пише "Флагман".
 
Виждайки това, 61-годишният бургазлия хукнал отново да гони джебчийката, но тя свила в една от малките улички в района и той я загубил от поглед. Опитът му в подобни ситуации обаче го спасил и знаейки, че обикновено подобни крадци предпочитат вместо да бягат да се крият, възрастният мъж започнал да гледа под паркираните автомобили.

„Виждал съм неведнъж такива грозни гледки и нещо ми подсказа, че трябва да проверя под автомобилите в първата пресечка. За моя изненада още под втората кола, под която погледнах, видях бели обувки”, разказа потърпевшият.

Той успява да открие крадлата, скрита под паркирана кола. Тъй като колата била ниска, тя не успяла да се скрие напълно и белите й маратонки стърчали отвън. Виждайки това, 61-годишният бургазлия веднага я хванал за крака и започнал да я дърпа от „скривалището”. В същото време със свободната си ръка позвънил на 112.

Полицаите пристигнали бързо и не могли да повярват какво се е случило. 61-годишен мъж с тежки обувки, успял да догони 30-годишна отракана джебчийка, да я намери скрита под кола и да я постави под граждански арест, чакайки тяхното пристигане.

Крадлата се оказала без документи за самоличност, глухоняма и неграмотна. Тя е задържана за 24 часа от служителите на Второ районно управление. По случая е образувано досъдебно производство по настояване на 61-годишния герой.