Председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова присъства на тържественото връчване на ежегодните стипендии „Черноризец Храбър“, която СУ „Черноризец Храбър“ дава на възпитаниците си, които са постигнали отличен успех и изяви, издигащи авторитета на училището.

Стипендиите се дават за седма поредна година и знак за признание за труда, който полагат нашите ученици. Получават ги тези, които са показали отличен успех, участват в национални олимпиади, дейно се включват в извънкласни мероприятия, нямат отсъствия, сподели директорът на училището Елена Кисьова. Тя обясни, че всеки клас има право да излъчи свой кандидат за стипендията. По думите й това са едни от най-престижни награди в училището, тъй като освен личното удовлетворение, те показват и стремежът за личностно израстване, допълни тя.

Поздравявам ви за труда и усилията. Бъдете здрави, много ученолюбиви и с усмивка на лице. Ценете труда на своите преподаватели, тъй като ние като родители сме поверили в ръцете им най-важното – бъдещето на децата си. Това заяви председателят на Общински съвет пред ученици, учители и родители. По думите й тя е един от новите приятели на училище „Черноризец Храбър“ и тепърва ще предстои да се докаже.

Преди самото връчване на стипендиите учениците бяха подготвили кратък езиков рецитал, който показа нагледно наученото по английски, руски, френски, испански. А най-малките ученици зарадваха гостите си народни танци. Кметът на район Тракия Костадин Димитров връчи стипендиите на отличените ученици и сподели, че е много щастлив от факта, че училището и районното кметство са били партньори по няколко реализирани проекта.