Любовта е доброволно робство. И ако на някой от двамата му се прииска да бъде свободен, това може да означава, че чувствата са изхабени.

Пауза в любовта

Вашият любим започва да ви звъни по-рядко, не ви праща вече нежни есемеси, все по-често му възникват задачи през почивните дни. Неочаквано ви предлага за известно време да си отложите срещите.
Желанието за свобода възниква, когато отношенията са в задънена улица. Партньорите разбират, че раздялата наближава, но не се осмеляват да поставят точка. Често се случва така, че единият от двамата иска да си тръгне, а другият с всички сили се опитва да го задържи. В такава ситуация жените често правят непоправими грешки.

Грешка първа
За любящата жена това е голям удар. Но тя се успокоява: “Къде ще отиде? Ще се наиграе и ще се върне! Ние идеално си подхождаме. Той ще разбере, че по-добра от мене няма да намери.” И не се съгласява на пауза.

Какво може да се случи
Дори и намеренията на партньора ви към вас да са искрени, той действително вярва, че раздялата ще освежи чувствата. Когато получи свобода, започва да се замисля: “В последно време между нас нещо не вървеше. Защо да се връщам? Най-добре е да започна на чисто.” И съвсем не е изключено бързо да си намери друга партньорка, след като веднъж вече се е клел в “любов завинаги”.

Грешка втора
След като е обявил своята независимост, мъжът дава пълна свобода на своята половинка. А понякога жената сама решава, че след като той постъпва така, тя ще направи същото. Може да се влюби не само вашият мъж, но и вие да се увлечете по друг човек. Или някой да се влюби във вас, или във вашия любим. По-късно може да се окаже, че новата любов съвсем не е по-щастлива от предишната. Но връщане назад към миналото вече няма.

Какво да се прави
Не се съгласявайте, опитайте да го убедите, че раздялата окончателно ще разруши вашите отношения.

Не се поддавайте на провокацията: “Ти също си свободна!” Кажете на любимия, че това не ви е нужно, че искате да бъдете само негова.

Определете за себе си срок колко дълго ще чакате своя мъж.

В този период се старайте да си бъдете повече вкъщи, за да не може половинката ви да каже: “Тя също не си губи времето”.

Ако мъжът ви се връща периодично при вас, не го упреквайте, не устройвайте сцени. По-добре се опитайте да му дадете да разбере колко много му се радвате.

Не го задушавайте в обятията си.
Защо изобщо възниква въпросът за свободата? Може би вие наистина сте задушили вашия приятел в обятията си? Дори да обича своята партньорка, мъжът има периоди, в които изпитва истинска потребност да се отдели от нея. А това поведение хвърля жената в паника: какво не съм направила правилно, с какво съм го обидила, какво всъщност се случва? А мъжът просто понякога има нужда да се почувства независим. И се вглъбява в себе си, за да провери, че всичко негово съкровено си е на място. После с радост се връща към любимата си.

Грешка трета
Жената иска обяснения, досажда на своя любим: “Какво се е случило?” И така несъзнателно усилва неговата тревога: “Тя ме е поробила, у мене не е останало нищо лично. Тя навсякъде си вре носа.”

Ваши врагове ли са неговите приятели
Колкото и да са силни чувствата на двама влюбени, те не могат да бъдат постоянно заедно и да се държат за ръка. Дори и между вас да има дълбока емоционална привързаност, вашият партньор се нуждае от време на време да прекарва времето си в мъжка компания. Ритуалите, които поддържат мъжката дружба, са много важни за него. Разбира се, когато любимият ви е срещнал вас, отношенията с “момчетата” са отишли на втори план. Но понякога изпитва необходимост да се вижда с тях, за да напомня на себе си, че принадлежи на силния пол.

Често допускана грешка
Жената счита, че сега тя е “най-добрият приятел на човека” и забранява на любимия си да се среща с приятелите си. И което е още по-лошо, ходи с него на риба, на мач - там, където се събират само мъже. Човек трудно може да си представи по-унизително отношение от това. В тази ситуация жената демонстрира на всички, че няма никакво доверие в приятеля си. Да не говорим за това, че и на нея не й е комфортно и се чувства излишна на такива чисто мъжки сборища.

Как да се държите
Не изисквайте от любимия да прекъсва отношенията с приятелите си.
Не устройвайте на партньора си разпити, когато той се връща от срещи с колеги.
Позволявайте на приятеля си от време на време да остане насаме със себе си, ако това му се иска.
Канете приятелите му на гости. Добре е те да идват с жените или с любимите си.