Когато правиш добро, дори да е малко, никога не е е напразно. Това доказаха пловдивчани и дарители от други градове, които помогнаха за операцията на 34-годишната Женя Стоенчева в Кипър, пише "Марица".

Една прекрасна майка и жена от Пловдив има нужда от нашата подкрепа. С този апел се обърна Моника, приятелка на Женя. Жената е направила и страница във Фейсбук "Да помогнем на Женя" с надежда информацията да бъде споделена от повече хора.

Женя страда от периневрални менингиални кисти на Тарлов, едно много коварно заболяване, което води до инвалидизация. Трябваше спешно да се оперира в чужбина поради тежката диагноза. Вчера д-р Файгенбаум от клиника AIMIS в Кипър и екипът му са оперирали младата майка.

„Бяха отстранени 4 периневрални менингиални кисти на Тарлов, които дълго време притискаха нервите в гръбначно-мозъчния канал на Женя. Тя все още е със силни болки, които обаче се очакваха след такава операция. Със съпруга й ще останат в клиниката до 2 март, след което се прибират в България и Женя продължава лечение с медикаменти и рехабилитация. Срокът за възстановяване ще е дълъг. Ще посещават контролни прегледи в клиниката”, разказа Моника.

Тя призовава добрите хора, съпричастни към тежката съдба на младата майка, да продължават да помагат. Спешно трябва да се съберат и останалите 19 000 евро, които Жени дължи на клиниката в Кипър.

„Вярваме, че заедно можем да помогнем на младата жена да живее пълноценно. Нещото, което разбрахме е, че никой не е застрахован от нищо. Застраховка здраве няма”, пише ни Моника.

* Превод по Дарителската сметка в лева - Банка ДСК, сметката е освободена от такси IBAN: BG86STSA93000024092469 BIC: STSABGSF Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева