Крайностите на неолибералната идея за толерантност достигат забележителни върхове. Например - появилата се петиция за премахване на "черните" мишени.


Според авторите на петицията - вероятността черните млади мъже да бъдат застреляни от обучени стрелци е в пъти по-голяма, поради факта, че мишените на стрелбищата винаги са изобразявани като черни силуети.
Според научно изследване, публикувано от университета в Илинойс, изследователите се концентрирали именно върху това доколко има връзка между цвета на мишената и стрелбата.

Според един от главните изследователин - хората действат "по-бързо, когато стрелят по черни мишени с пистолет в сравнение със случаите, когато се целят в белите цели с пистолет. И... хората изпитват по-голямо задоволство, когато стрелят по черни цели в сравнение със стрелба по бели цели. "...
Стрелците, според проучването, са по-склонни да стрелят, когато  целта е в черен цвят...
Авторите на петицията призовават Международната асоциация на инструктурите, правоприлагащи огнестрелни оръжия да актуализират и модернизират техниките за експлоатация и преподаване, които се използват за обучението на по-голямата част от служителите на реда, като се вземат предвид последните изследвания върху този списък с "пристрастия".
"Нашата крайна цел е да се премахне използването на най-популярната мишена за стрелците: черен силует. Не трябва да има/ #NoMoreBlackTargets/ черни мишени в стрелбищата или на други места, където хората се обучават да използват огнестрелно оръжие. 
Несъзнателните пристрастия могат да бъдат смъртоносни и ние трябва да се борим да спрем смъртоносната епидемия от насилие и насочени пистолети към чернокожите. Да се ​​отървем от черните цели на стрелбищата и да ги заменим с вариации на по-разнообразни целеви проекти -  това ще промени отрицателната тенденция, за която стана дума в изследването по-горе".
Към момента, колектив от художници с разнообразен произход и етнос работят върху проекти за нови мишени, които да допринесат за един свят с по-малко бой и омраза - казват още авторите на безумната петиция.
Е, явно авторите си нямат други проблеми и измислят несъществуващи такива. Твърдението, че има нещо дискриминационно в черния цвят на силуета в мишената на стрелбищата е меко казано абсурдна. Тя е  обидна за интелекта и нормалността на повечето хора. Жалко, че авторите не го разбират...