След като вчера Борисов се похвали как е обслужвал руската политика срещу стратегията на НАТО в Черно море и упрекна “сегашните”, че мълчаливо козируват на западните съюзници, “сегашните” го опровергаха. Министерството на отбраната съобщи, че казаното от Борисов не е вярно, защото под негово ръководство е била удобрена тихомълком въпросната стратегия, която той уж бил блокирал.

В наддаването кой има право да е най-близо до позицията на Москва Корнелия Нинова нарече със задна дата Борисов “ястреб”- обвинение, което Борисов отправяше към двамата си министрия Ненчев и Митов и дори ги “пращаше да носят служба” на военни кораби, щом толкова искали да се създава обединена флотилия ( срещу Русия) в Черно море.

За повече образност в тази буря от 9 ала-бала, която се разрази между състезателите за вниманието на Путин, Корнелия Нинова оприличи своя конкурент Борисов на злополучно врабче- бил ястреб, пък се правел на врабче. Но нямало да му се получи ( щото Нинова пак ще го разобличи що за граблива птица е, май).

В такива случа обикновено се казва “ да се смее или да плаче човек”. Предлагам трето: да се разгневим!

Русофилският парад на суетата на натегачите пред Москва вече до такава степен се е превърнал в основно представление за петата колона в България, че отделните дивизии в русофилската армия откриват приятелски огън  една срещу друга. Вярно, с халосни патрони, но пукотевицата става все по-голяма. Накрая, когато си поделят русофилския вот и си прокарат фаворитите и фаворитките в новия парламент, участниците в днешната бутафорна битка за първото място в списъка на отличниците по обслужване на Кремъл ще се прегърнат като братушки в името на националните интереси ( на една нация, която не е бългаската).

Share on Facebook