Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Димитър Ф., на 39 г., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта.

Снощи, около 23 часа, на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Гладстон“ е станало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от Димитър Ф., и лек автомобил, марка „Шевролет Нубира“ – такси, управляван от Д. К. При катастрофата няма пострадали, причинени са били незначителни имуществени вреди.

След пътно-транспортното произшествие Димитър Ф. не е спрял, за да изчака пристигането на служители на МВР, а е продължил да управлява автомобила си по бул. „Шести септември“ в посока към бул. „Цариградско шосе“. Малко преди складова база на бул. „Шести септември“  автомобилът се възпламенил, заради което Димитър Ф. се отклонил от пътното платно. Той забелязал, че вратата на складовата база била отворена, влязъл вътре и напуснал горящата кола, след което се обадил на тел. 112.

Пристигналите на място полицаи извършили тест с „Алкотест Дрегер“ на Димитър Ф., като уредът отчел, че той шофирал с 1,47 промила в издишания въздух. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно са започнали процесуално следствени действия. До момента е установено, че колата се е възпламенила от техническа неизправност, причинена най-вероятно при пътно-транспортното произшествие на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Гладстон“. Към момента няма данни за умишлен палеж на автомобила.

По бързото производство е извършен оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени за пожаротехническа и техническа експертизи и др. Димитър Ф. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.