Прескъпо излезе на Васил Василев Зуека да чуе заветното „да” от устата на любимата си Ани Вичева. Режисьорката най-после стана законна жена на доста по-възрастния от нея актьор, с когото дели живота си повече от 10 години.

 
Двамата са официално заедно от 2012 г., когато той се разведе с бившата си жена Нина Димитрова, но любовта им се вихрила тайно и забранено още докато той живеел с предишното си семейство.

Зуека премина през същински ад покрай аферата с Ани и се наложи дълго да се бори и отстоява правото им на щастие. Той бе нападнат заради изневерите и от жена си, и от дъщеря им, и от приятели, и от цялото общество. В крайна сметка обаче, нищо не промени решението му на прага на 50-те години да зареже досегашния си живот и да зачеркне 20-годишния интимен и творчески път с майката на дъщеря си Девина. Той се разведе с Нина и заживя с новата си любов Ани.

Не след дълго младата режисьорка го дари с наследник – малкия Стефан, който се роди през 2014 г. Още тогава Василев настоявал двамата да се вземат официално и искал да покаже на целия свят щастието, което изпитва с режисьорката. Той купи за нея и сина им и огромна къща край София, която превърнаха в семеен оазис. Вичева обаче всячески отклонявала идеята за сватба първо с оправданията, че не се чувства добре след раждането, за да облича бяла рокля, а после - с твърде голямата заетост около бебето.

Тогава дори се появиха слухове, че връзката на двамата е пред разпад, тъй като режисьорката не иска сватба със Зуека. Според мнозина тя се страхувала да му стане законна съпруга, тъй като не искала да се разваля романтиката в любовта им и се притеснявала, че ще свърши като другите жени на актьора, който вече има два неуспешни брака зад гърба си.

Зуека и кумът му Рачков танцуват с кумата Мария и Алекс Раева

Другото й притеснение било, че сватбата им ще се превърне в светски панаир, а тя е известна с пълната си ненавист към суетата и до момента успява да остане почти неизвестна за широката публика. В крайна сметка обаче, всичките им близки подкрепили Зуека и били категорични, че и за малкия Стефан ще е голяма радост майка му и татко му да вдигнат приказна сватба. Актьорът пък се заел да организира в пълна тайна сватбата и гарантирал, че тя няма да лъсне в пресата.

Той лично избрал мястото за тържеството и пръснал над 50 бона, за да бъде всичко като в приказките. В солидната сума влизал и подаръкът за булката, който накарал всички дами на сватбата да й завидят – диамантена огърлица, правена по поръчка за Ани.

Зуека поканил над 200 близки приятели и колеги с уговорката, че никой няма да коментира каквото и да било за сватбата преди тържеството, както и да прави снимки или клипове по време на събитието.

В крайна сметка, тайната бе запазена почти до края и едва дни преди събитието кумът Димитър Рачков разкри, че церемонията предстои, а той и Мария Игнатова ще са кумове. Нито датата обаче, нито други подробности станаха известни преди заветния ден. Единствените издънки бяха, след като тържеството вече бе започнало. Тогава няколко прочути гости пуснаха свои снимки във „Фейсбук” и съобщиха, че са на сватбата на Зуека и Ани. Никой обаче не наруши забраната на младоженците и не си позволи да ги снима.