Кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив ще регистрира днес в 16-та РИК кметът Иван Тотев, в качеството си на градски лидер на партията.  

Списъкът оглавява Бойко Борисов, втора е Менда Стоянова,  следват Вежди Рашидов, кандидатите с депутатски опит Атанас Ташков и Димитър Лазаров, шести е бившият зам.-кмет Александър Държиков.  

В листата на ГЕРБ са включени и действащи общинари и съветници - Ясен Михайлов и Атанас Узунов, футболната легенда Петър Зехтински, Спас Гърневски и други.  Мандатите за Пловдив са 11. 

Коалицията „БСП за България” също ще регистрира двете листи на кандидатите за народни представители в 44.НС.  В 12.00 часа  в РИК 17  ще бъдат внесени документите за регистрация на листата за  Пловдив област. На церемонията ще присъстват водачът Георги Търновалийски и кандидатите  в листата в областта.  

Час по-късно, в 13.00 в 16 РИК ще бъде направена и регистрацията на листата на левицата за град Пловдив. Председателят на ГС на БСП в града Красимир Трифонов и проф. Иво Христов, съвместно с представители от листата  ще внесат документите за регистрация.

Регистрацията приключва във вторник, в 17 часа, но срокът може да бъде удължен, ако има чакащи.  В сряда, 22-ри февруари, ще се тегли жребий за поредните номера на бюлетините.