Червеният килим на наградите “Грами” не е типичното модно дефиле със стилни тоалети, в което се превръщат останалите престижни церемонии. И докато на филмовите награди могат да се видят най-красивите модели на топдизайнерите, облечени от прочути звезди, то раздаването на музикалните отличия се е превърнало в традиция знаменитостите да са издокарани възможно най-странно. Колкото по-шантаво изглеждат, толкова по-добре.

И тъй като във видеоклиповете си певиците са по-скоро съблечени, отколкото облечени, логично и на грамитата се появяват съвсем разголени.

Кадър от видеото, което вървеше по време на изпълнението на Бионсе. 59-ата церемония се състоя в “Стейпълс сентър” в Лос Анджелис преди седмица. В медиите подробно бяха обсъдени основните акценти от тазгодишното издание, а това бяха триумфът на Адел, която взе пет статуетки, счупи едната, за да даде половината на Бионсе, с която се конкурираха в част от категориите. Изпусна се, като нарече бащата на детето си съпруга ми, с което подсили слуховете, че май се е омъжила за Саймън Конеки. Доста коментирано бе и изпълнението на Лейди Гага с “Металика”. Но може би най-много противоречиви отзиви получи появата на Бионсе, и то по отношение на тоалетите.

Тя взе две награди “Грами” и позира с тях, облечена с яркочервена рокля на Givenchy от висшата мода на марката, цялата обсипана с пайети. Въпреки че заради цвета и лъскавите елементи фигурата на певицата изглеждаше още по-едра, тоалетът

влезе в класациите на стилните модели

Бионсе пя полугола на сцената. Все пак Бионсе е бременна и чака близнаци, така че би било нелепо да се правят негативни коментари по отношение на качените килограми. Противоречието дойде от облеклото, което бе избрала, за да пее на сцената. Там излезе с прозрачна рокля, а на видеостената вървяха кадри, на които е съвсем гола - с оскъдни златисти бикини, които се бяха впили дълбоко между корема и много наедрелите ѝ бедра, нагоре бе по нещо, приличащо на сутиен, направено от тънки лентички и не скриващо нищо от бюста ѝ. Много световни знаменитости се снимат голи в напреднала бременност, но досега никоя не се бе осмелила да се изтипоса дибидюс на сцената и да се разхожда в този вид пред многомилионната публика в залата и пред тв екраните.

Лейди Гага облече болеро на голо. Лейди Гага, която е царица в провокациите, естествено, не пропусна да се изяви и този път. Тя се разходи по червения килим с къси панталонки, ботуши над коляното и болеро, облечено на голо, което едва покриваше част от гърдите ѝ. Тоалетът ѝ, дело на Alex Ulichny, я вкара в категорията на най-лошо облечените звезди. Там се озова и Селин Дион със зелената си рокля на Zuhair Murad. Негативите дойдоха заради

подплънките на раменете и голямата джувка,

закачена в края на деколтето, стигащо до талията. С модел на ливанския дизайнер бе и кънтри певицата Фейт Хил, но тя бе проявила повече вкус и нейният избор срещна одобрението на критиците.

Адел избра рокля висша мода. Голямата победителка в тази церемония Адел видимо бе отделила време, за да реши с какво да блесне на наградите, и пристигна със зелена рокля от колекцията висша мода на Givenchу. Интересно е, че Адел и Бионсе, конкуриращи се в основните категории, бяха заложили на една и съща модна къща.

Ел Кинг приличаше на зле декорирана торта Кънтри певицата Ел Кинг очевидно не си е взела поука от миналогодишната церемония, когато избра за едрата си фигура панталон, накичен с ресни, и впито бюстие, от което телесата ѝ изскачаха нелицеприятно. Тогава предизвика много критики, но и сега получи доста. Вероятно решила да бъде с романтична визия, сега тя се бе намъкнала в розова обемиста рокля с шлейф, покрита с декоративни цветчета.

На главата си имаше венец и всичко това изглеждаше абсурдно в комбинация с нашарените ѝ с татуировки ръце. Истината е, че приличаше на огромна, зле декорирана торта.

Фигурата на Кейти Пери изглежда несъразмерно с тази рокля на Том Форд СНИМКИ: РОЙТЕРС Кейти Пери също се изложи с тоалета си на Том Форд. Роклята е с паднала талия чак под ханша и би отивала единствено на много висока жена с изключително дълги крака. Само че певицата не е от този тип, така че изглеждаше абсолютно несъразмерна - с много дълъг торс, твърде къси крака и огромна глава.

Нелепа е визията и на Тараджи Хенсън с неподходящата за нея рокля на Марк Джейкъбс. Тараджи Хенсън и Марк Джейкъбс също не са добра комбинация. Актрисата иначе е с хубава фигура, дизайнерът от своя страна е сред топимената в света на модата, но неговият тоалет върху тялото на Хенсън изглеждаше нелепо. Лилавата рокля бе твърде впита, все едно ѝ е малка, в ханша, краката, ръцете и бюста на звездата. В същото време

висеше отпред на корема ѝ

и правеше фигурата ѝ странно безформена.

Дженифър Лопес получи похвали за избора си на рокля, която е от колекцията на Ralph & Russo. Общото впечатление и тази година бе, че повечето присъстващи певици бяха избрали да са полуголи на наградите “Грами”. Прозрачните рокли, без значение дали отиваха на всички фигури, или не, категорично доминираха.
Селин Дион бе критикувана заради подплънките и джувката на тоалета си. Много малко бяха тези, решили да облекат класическа за церемонията рокля. Не липсваха и тотално абсурдни, кичозни визии на тоалети, накичени с дискове и големи пластмасови топки, които стават за аниматор на детско парти, но не и за толкова престижна церемония.Jacqueline Bierk навлече рокля, накичена с дискове. Кичозното решение не е ново като идея, така че дори не може да се приеме като интересно хрумване.

Мъжете трудно могат да блеснат при наличието на толкова щедро показана плът и излеждаха семпло със своите костюми, смокинги, дънки и ризи. Музикантите от Twenty One Pilots намериха своя начин да привлекат вниманието, като се качиха на сцената без панталони, за да вземат своята статуетка за “най-добра песен на дует или група”. Пред публиката излязоха по бельо - с боксерки.Twenty One Pilots си взеха наградата по боксерки.

БАФТА - актрисите с дълбоки деколтета

Церемонията на Британската академия за филмово и театрално изкуство се състоя в един и същи ден с музикалните награди “Грами”. Звездите от актьорската гилдия се събраха в Лондон, а актрисите определено водеха по точки в стилово отношение пред певиците в Лос Анджелис.

Софи Търнър също бе избрала дълбоко деколте Не толкова бляскави като на червения килим на оскарите и все пак звездите от театралната сцена и големия екран показаха изключително красиви рокли при раздаването на статуетките на БАФТА. Абсолютен хит се оказа дълбокото триъгълно деколте, стигащо до талията. И въпреки че е много изрязано, кройките са така направени, че нямаше инциденти с гърди, лъснали на показ.

Никол Кидман показа перфектна фигура Повечето знаменитости бяха избрали дълги рокли, доста изчистени като силует, но много стилни. В горната част прибрани по тялото, а надолу леко разкрояващи, следвайки извивките на тялото. Част от вариантите бяха с не много дълги шлейфове.Джулия Стайлс избра рокля в светлосиньо.