Треньорът на Славия набор 2004 Любо Божанков изказа пред Glas.bg задоволството си от турнира Балканика Къп 2017. "За мен турнирът беше на ниво. Имаше много силни отбори. Аз съм доволен и от мачовете и от хотела. Хубаво е като се критикува, да се прави градивно. Да терените не бяха на много добро ниво, но за това време на сезона, къде са в добро състояние? Хубаво е общината да подкрепи този турнир. Разбрах, че след време ще изградят още един изкуствен терен, който дори ще има и осветление", заяви Божанков.

 

Пловдивчанинът Боби Димитров, който също заведе няколко отбора от своята школа, не бе на същото мнение. "Съгласен съм напълно с мнението на колегите от Ботев и Локомотив. Тази година на този турнир, явно се е гонило количеството, а не качеството. Едното бе за сметка на другото. Терените бяха ужасни, храната също. Пред мен треньорът на Славия набор 2008, с който играхме, заяви че повече няма да отиде на този турнир. Причината бяха лошите терени", заяви Димитров.

 

Терньорът на Левски набор 2002 Борислав Кисьов заяви пред Glas.bg, че е доволен от турнира, но подчерта, че още преди да отиде Сандански е заявил категорично, че иска мачовете да се играят на основния терен, който е с изкуствена трева. "Видях, че някои колеги са се изказали негативно. Аз лично нямам забележки, но още преди да тръгнем заявих пред организаторите на турнира, че ще участваме само, ако играем мачовете си на изкуствения терен. Да, за другите терени, разбрах, че не са били в добро състояние, но ние не сме играли на тях. По повод неизиграния от нас мач срещу Ботев ще кажа, че причината бе многото контузии в моя отбор."