В тотална пародия се е превърнал турнирът Балканика Къп 2017, разкриват родители пред Glas.bg. Организацията е под всякакво ниво, отборите не знаят, кога и къде ще играят, тимове отказват участие във финали, родители извозват сами децата си до отдалечени терени и още, още...

Оказа се, че единственият добър терен, на който могат да се играят нормални мачове, е изкуствения в Сандански. Той обаче се пази най-вече за мачове на юношите на Лудогорец, които са заплашили да си тръгнат, ако ги пратят на други терени. Деца, родители и треньори са настанени в различни хотели. В 22:00 часа треньорите тепърва разбират за колко часа и за къде е насрочен утрешния мач на възпитаниците им. Стигнало се е до там, че един от наборите на Локомотив Пловдив е чакал над 1 час на терена отбора на Партизан да се появи. За служебна загуба не е станало и на въпрос, тъй като е нямало представител на организаторите. Такъв човек да видиш си е направо събитие, разказват разочаровани родители. Един от отборите на Левски София отказал да играе днес финал с Ботев заради терена, на който е трябвало да се играе мача. Родители на деца от Ботев заявиха пред нас, че турнирът е пълна катастрофа, терените - в отвратително състояние, а организацията - под всякакво ниво. "На по-слаб турнир никога не сме участвали", коментират те пред Glas.bg. Неадекватни съдии по 120 килограма от Сърбия пък свирят мачовете, регламентът на турнира също не се спазва. Пример: На мач между Ботев и Славия съдията е решил, че трябва да се бият по 3, а не по 5 дузпи, както е било предвидено в регламента.

За всичко това бе платено по 220 лева на дете. Къде от клубовете, къде от родителите!

Доказателство за царящата тотална дезорганизация на турнира бе и разговорът ни по телефона с един от организаторите. При молба да получим информация за изиграните до този момент мачове на 2 от отборите ни бе отговорено: "Нямам идея... сега имаме проблеми... много ни е тежко... питайте секратарката... ама то и тя няма да знае... ами обадете се след 2-3 дни..."

ОЧАКВАЙТЕ СНИМКИ на дебелите съдии, отвратителните терени и окаяните съблекални, които са използвали децата.