Вчера завърши първата част на големия турнир за юноши родени между 2005-а и 2008-а година Балканика Къп. С интерес проследихме представянето на наборите на Ботев Пловдив, което бе щедро отразено в сайта на жълто-черната академия. За разлика от тях съгражданите им от Локо Пд се задоволиха с пускането на информация само от първия ден на турнира.

Започваме с обзора на наборите на Локо Пд.

В първия ден на турнира в Сандански Набор 2005 на Локо Пд с треньор Даниел Димитров завърши наравно 0:0 с Локомотив (София). Двубоят се игра на стадиона в град Сандански. "Черно-белите" имаха своите шансове в двубоя, но не успяха да стигнат до победата. В последствие черно-белите загубиха от Черноморец Бургас с 5:0.

При набор 2006 Локомотив-1 и Локомотив-2 с треньор Тодор Костов постигнаха победа и равен в първите си мачове в надпреварата. Локомотив-1 завърши наравно 1:1 със сръбския ФК Душановац на терена в село Струмяни. На стадиона в Сандански Локомотив-2 надигра връстниците си от Локомотив (София) с 2:1. След това Локомотив -2 загуби от Цървена звезда с 1:9, а Локомотив -1 отстъпи на Царско село с 0:3.

Набор 2008 на треньора Станислав Каламов постигнаха успех над ФК Малки Шампиони с 4:2, но на следващия ден загубиха с 0:4 от Цървена Звезда.

Всички останали резултати на Локо Пд остават забулени в мистерия, тъй като нито официалният сайт на Локо ги съобщи, нито ги открихме във фейсбук страницата на турнира, нито човекът, който вдига телефона оставен в сайта на надпреварата успя да ни даде точна информация. Той само сподели, че Локо не са играли финал за призови места, а са имали мачове за разпределяне на места от 5-то надолу. Как и срещу кой са играли Локо Пд за съжаление остава загадка, както и крайните класирания на четирите отбора.

При набор 2007 Локо Пд нямаха представител на турнира.

Ботев стартира участието си в турнира в Сандански с убедителна победа с 3:0 над Славия при набор 2005. Последваха нови две победи и една загуба. В групата за родени през 2006 година "канарчетата" победиха с 3:1 сръбския Мини Макси Лига. Другата формация на Ботев от набор 2006, която се изявява в надпреварата за набор 2005, допусна минимално поражение с 0:1 от Беласица. При набор 2007 ботевистите победиха с 2:1 Мини Макси Лига.

Юношите на Ботев започнаха третия ден на турнира "Балканика къп 2017" в Сандански с победа и загуба. И двете срещи бяха от надпреварата при набор 2005. Първият тим на "жълто-черните" постигна втора поредна победа и успя да се наложи с 2:0 над столичния Витоша-13.  Вторият тим на "канарчетата", който играе в турнира за набор 2005 и е съставен изцяло от родени през 2006 година, изигра много силен мач срещу Царско село, но допусна поражение с 1:2. По-късно през деня канарчетата записаха нови две победи. При набор 2006 "канарчетата" постигнаха убедителен успех с 6:2 над столичния тим Сердика.  При набор 2007 ботевистите продължиха победната си серия и се наложиха с 2:0 над Славия.

Така Ботев достигна до два полуфинала в турнира. "Жълто-черните" претърпяха поражения в срещите при наборите 2005 и 2007. Двубоят при набор 2005 не предложи много футболни достойнства за зрителите, а "канарчетата" се подведоха по играта на "червено-белите" и разчитаха на изритани топки напред. Головите положения пред двете врати липсваха, а единственото попадение падна в 13-ата минута, когато главният съдия подмина нарушение в атака на столичани и пусна нападението да продължи, а играч на Царско село от близка дистанция вкара победния гол за тима си.

При набор 2007 пловдивчани изиграха слаб мач, в който не демонстрираха качествата си и заслужено загубиха. Футболистите на софийския тим нанесоха два решителни удара още до 3-ата минута и поведоха с 2:0. Втората част стартира по същия кошмарен начин за "канарчетата" и те инкасираха трети гол още в 14-ата секунда.

Днес започнаха надпреварите при наборите 2004, 2003 и 2002!

Ботев Пловдив имат представители и при трите набора. Черно-белите също са с три отбора, но два от тях за при набор 2004. При U15 (набор 2002), водени от Георги Недевски Локо Пд въобще не са заявили участие. Защо? Не успяха да ни отговорят нито от клуба, нито организаторите на турнира. Със сигурност на въпросния турнир Локо U15 щеше да срещне доста класни съперници и да се подготви за рестартирането на шампионата. При този набор ще се пуснат отборите на Лудогорец и Левски, както вече споменахме и Ботев Пд, но не е смърфовете. Не беше ли добре тима от Лаута да премери сили с тези 3 отбора, е въпрос, на който трябва да си дадат отговор на Лаута.

Иначе отборът на Ботев набор 2004 започна със загуба 1:3, допускайки обрат срещу Партизан. U15 на Ботев Пловдив пък стартира ударно с класическа победа 3:0 над Работнички Скопие.  Как стартираха отборите на Локо Пд при наборите 2003 и 2004 информация все още няма, нито в официалният сайт на черно-белите, нито във фейсбук страницата на турнира, където те обикновено се публикуват.

ОЧАКВАЙТЕ ПОСЛЕДВАЩИТЕ НИ ОБЗОРНИ МАТЕРИАЛИ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕТО В ТУРНИРА НА ОТБОРИТЕ НА ЛОКО И БОТЕВ!