Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство спрямо Т.Р.,56 годишен полицай, за това, че управялвал моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Около 3 часа през нощта в град Раковски е възникнал инцидент на кръстовището на ул. "Георги С. Раковски" и ул. "Москва". Установено е, че на същото място лек автомобил, марка "Пежо", управляван от 19-годишно момиче, е спрял на знак "Стоп", като едновременно с това на кръстовището е спрял и лек автомобил, марка "Форд", управляван от Т.Р., на 56 г., служител на ОД на МВР-Пловдив. В лекия автомобил "Пежо" пътували още две лица - 17-годишно момче и 24-годишен мъж. Служителят на МВР поискал документите за проверка на пътуващите. От лекия автомобил "Пежо" слязъл 24-годишния мъж, който репликирал полицая, като заявил, че не били в нарушение.

Установено е, че в този момент Т.Р. блъснал 24-годишния мъж, който загубил равновесие и паднал на земята. Бил е подаден сигнал на тел. 112. Т.Р. е бил тестван за алкохол с техническо средство "Алкотест Дрегер", което отчело 1,47 промила в издишания въздух. Впоследствие той е дал кръвна проба. 

На място е пристигнал екип от следователи от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив. Т.Р. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и да бъде задържан за срок до 72 часа.

По бързото производство се извършват активни процесуално-следствени действия, в хода на които наблюдаващият прокурор ще направи преценка относно повдигане на обвинения и за други извършени престъпления.