Отборът на Локомотив (Пловдив) загуби с 1:2 от Вардар (Скопие) в последната си контрола в Турция преди началото на втората част на шампионата. “Смърфовете” бяха надиграни от македонците, след като съперникът отбеляза по едно попадение във всяко полувреме. В края на мача пък Мартин Камбуров намали за пловдивчани, но това не бе достатъчно за нещо различно от поражение.

Резултатът бе открит от македонците в 18-ата минута, когато Деян Блажевски проби по лявото крило, преминавайки през ветерана Александър Тунчев и намери Влатко Гроздановски на празна врата. Полузащитникът бе на път да не успее да прати топката в мрежата, но при втория си опит реализира. В 34-ата минута Локо можеше да изравни, но хубав далечен удар на Ванчо Траянов мина близо до гредата.

След почивката двата тима направиха множество промени в състава си, като и двата тима имаха по няколко чисти положения за гол. Така в 79-ата минута Вардар отбеляза второ попадение. Йевхен Новак засече едно центриране от корнер и направи 2:0 в полза на тима си. В 88-ата минута ветеранът Камбуров показа, че не е загубил головия си нюх и намали след като се освободи от защитник и стреля с левия крак.

Така българите приключват проверките си на турска земя с актив от една победа, две равенства и три загуби.

 

ЛОКОМОТИВ – ВАРДАР 0:2
0:1 Гроздановски (18)
0:2 Новак (77)
1:2 Камбуров (88)

ЛОКО (ПД): 16. Харуби, 90. Шоко, 55. Тунчев, 6. Котев, 5. Виданов, 27. Бакалов, 77. Мартинович, 17. Траянов, 9. Кики, 10. Марчев, 11. Камбуров

ВАРДАР: 28. Пачовски, 3. Попов, 77. Бардаровски, 14. Велковски, 21. Новак, 87. Гроздановски, 20. Николов, 7. Янчевски, 32. Глишико, 9. Блажевски, 17. Жигаури